1 ud af hver 100 asylansøgere fortrød rejsen til Danmark sidste år

Velfærd

03/02/2016 09:41

Nick Allentoft

Sidste år valgte mindst 200 asylansøgere at trække deres asylansøgning i Danmark tilbage. Det viser en ny opgørelse fra Udlændingestyrelsen.

Ifølge Dansk Flygtningehjælp er der mange forskellige årsager til, at asylansøgere søger rådgivning, når de vil trække deres ansøgning.

"For nogle er det et spørgsmål om sygdom i familien i hjemlandet. For andre er årsagen familiesammenføringsreglerne, og så er der nogle, der alligevel ikke tror, de vil få asyl," siger Dansk Flygtningehjælps asylchef Eva Singer til Radio24syv.

Dagbog fra Lesbos

Psykolog Jane Maul beretter om seks dage som frivillig på Lesbos - hvor kun frivillige fra hele Europa sørger for den første kontakt, når traumatiserede flygtninge rammer klippekysten. Læs de gribende beretninger her.

Opgørelsen fra Udlændingestyrelsen viser, at mindst 200 asylansøgere sidste år fortrød rejsen til Danmark og trak deres ansøgning om asyl tilbage. En del asylansøgere frafalder deres ansøgning om asyl direkte hos Rigspolitiet, og derfor er tallet ”forventeligt større end det fremgår af styrelsens opgørelse”, skriver integrationsminister Inger Støjberg i et udvalgssvar.

Dansk Flygtningehjælp har oplevet en stigning i antallet af asylansøgere, der overvejer at droppe deres asylansøgning i Danmark. Antallet af asylansøgere, der rent faktisk har trukket deres ansøgning, er dog jævnt fordelt udover hele året.

Det fremgår ikke af opgørelsen, hvilke lande asylansøgerne kommer fra, eller hvorfor de trækker deres ansøgning om asyl. Dansk Flygtningehjælp taler blandt andre med folk fra Irak, Iran og Afghanistan, der beder om rådgivning, fordi de overvejer at trække deres asylansøgning tilbage.

"Vi hører også om asylansøgere fra Iran, der føler sig forpligtede til at tage hjem, fordi nogle i deres familie er blevet anholdt som en konsekvens af, at de tog til Danmark," siger Eva Singer til Radio24syv.

Integration - det væsentlige

Vi samler alle væsentlige historier om integration på denne tema-side

Sidste år søgte 21.225 mennesker asyl i Danmark. Det vil sige, at cirka én procent af asylansøgerne fortrød deres rejse. I Sverige var andelen af asylansøgere, der fortrød, mere end dobbelt så stor. Sidste år trak 3.987 asylansøgere deres asylansøgning tilbage, og det svarer til 2,4 procent af alle asylansøgerne i Sverige.

I Sverige er det især folk fra Irak, Albanien og Serbien, der trækker deres asylansøgninger, oplyser Migrationsverket til den svenske avis Aftonbladet.

Asylansøgere der frafaldt deres ansøgning om asyl i 2015:
Januar: 12
Februar: 12
Marts: 9
April: 23
Maj: 21
Juni: 22
Juli: 14
August: 16
September: 26
Oktober: 13
November: 17
December (til og med den 13. december): 12
I alt: 197

Kilde: Radio24syv

Mest Læste

Annonce