13 nye idéer skal mindske Danmarks madspild

Miljø- og Fødevareministeriet uddeler 5,6 mio. kroner til 13 nye projekter, der skal være med til at mindske danskernes madspild i alle led fra jord til bord.

Hver dag spilder alene forbrugere og detailhandelen hvad der svarer til 9.730 indkøbsvogne fulde af mad. Det er både belastende for miljøet og økonomien. Derfor hjælper miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen nu 13 nye ideer, der skal mindske madspildet på vej med uddeling af 5,6 mio. kroner i tilskud.


- 700.000 tons mad, som kunne være spist, kasseres hvert år i Danmark. Jeg ønsker derfor nogle redskaber til at håndtere dette store problem i alle led af fødevarekæden. Nu hjælper vi 13 nye projekter på vej, som forhåbentlig vil gøre et mærkbart indhug i Danmarks madspild. Det er rigtig spændende projekter, og jeg glæder mig til, at de får luft under vingerne, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Ny teknologi kan fortælle holdbarhed på din mælk 
Green Network er blandt de virksomheder, som har fået tilskud gennem Miljø- og Fødevareministeriets madspildspulje. De vil udvikle en sensorteknologi, som kan fortælle hvor frisk din mælk eller rugbrødet i posen er. På den måde undgår forbrugere at smide mad ud, der stadig er holdbart. Projektet Rub & Stub er også blandt dem, der har fået tilskud. De vil mindske madspild på højskoler ved hjælp af workshops og brug af lokal overskudsmad.

- Der er et stort madspild hjemme hos forbrugerne. Derfor er en stor del af opgaven med at mindske spildet op til den enkelte, og det kan forhåbentlig blive nemmere når vi ser resultaterne af de nye projekter. Eksempelvis kan Rub & Stub projektet med workshops og inddragelse af lokal overskudsmad på 12 højskoler oplyse både køkkener og elever om, hvordan de kan tage kampen op imod madspildet, siger Esben Lunde Larsen

Udover Green Network har blandt andet Teknologisk Institut, Stop Spild Af Mad, Forbrugerrådet Tænk,  Studenterhusfonden og Dansk Folkehjælp fået tilskud gennem puljen.

Emneord: Madspil, Miljø- og Fødevareministeriet, Stop spild af mad
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 921 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige