Samarbejde omkring Folkeuniversitetet er en succes

24/09/2012 09:09

Kolding Kommune

Folkeuniversitetet og Koldings kulturinstitutioner har stor succes med samarbejdet omkring eksterne forelæsninger, foredrag og en række andre aktiviteter. Deltagertallet er næsten tredoblet siden 2010.

Siden Folkeuniversitetet i 2010 indledte et samarbejde med Kolding Kommunes kulturinstitutioner om eksterne aktiviteter, er deltagerne strømmet til. De støvede universitetslokaler er for en stund skiftet ud med mere inspirerende omgivelser, som f.eks. Trapholt eller Kolding Bibliotek, og det er meget populært blandt deltagere. Deltagertallet er steget fra omkring 600 i 2010 til mere end 1.600 i 2011. I foråret 2012 var der 827 deltagere og med en lang række spændende aktiviteter, tegner efteråret til at blive mindst ligeså godt.

Alle vinder

Samarbejdet omkring Folkeuniversitetets eksterne forelæsninger bygger dels på universitets behov for at komme tættere på målgrupperne, og dels kulturinstitutionernes ønske om flere besøgende og en bredere berøring med borgerne. Koldingbibliotekerne har målt en lille fremgang, men hæfter sig mest ved de muligheder, der følger med Folkeuniversitetets initiativ. Kulturkonsulent ved Koldingbibliotekerne Lars Kristiansen, uddyber:

”Vi anser samarbejdet med Folkeuniversitetet for særdeles værdifuldt. Ved at etablere et samarbejde mellem biblioteket, landets førende forfattere og forskerne fra Syddansk Universitet og andre universiteter kan vi skabe nogle unikke arrangementer for både forfatterne, forskerne og publikum.”

Koldingbibliotekerne er allerede godt i gang med efterårsprogrammet og Lars Kristiansen glæder sig til, at åbne dørene for det første arrangement med Folkeuniversitetet, en samtale mellem Jussi Adler-Olsen og dr. phil. Lars Ole Sauerberg fra Syddansk Universitet. Arrangementet er det første af i alt fire, hvor du kan opleve fremtrædende danske forfattere i samtale med professorer og lektorer fra Syddansk Universitet.

Opsøgende folkeoplysning

Folkeuniversitetet er, for at få nok deltagere til kurser og andre aktiviteter, i langt højere grad end tidligere, nødt til at opsøge sine brugere hvor de er. Det kan være svært, men lykkes det, er der masser af gevinster. Folkeuniversitetet i Kolding og Odense, er foreløbigt de eneste steder i landet, hvor der tilbydes eksterne forelæsninger. Trine Tybjerg Holm fra Folkeuniversitetet fortæller:

”Folkeuniversitetet er sat i verden for, at opkvalificere, efteruddanne og tilfredsstille videnssultne borgere i alle aldre. Men vi lever i en tid hvor alt bliver digitaliseret, og alt skal være så få klik fra brugeren som muligt, så det er klart at vi skal finde nye måder at gøre os bemærket på. Vi skal ligesom alle andre følge med udviklingen, og det kan vi blandt andet gøre med eksterne aktiviteter.”

Trine Tybjerg fortæller, at Folkeuniversitetet er blevet bedre til at identificere målgrupper og udtænke hvem der kan være potentielle grupper af kursister. Hun glæder sig over succesen og hæfter sig, udover et nærmest eksploderet deltagertal, ved de nye inspirerende rammer, som blandt andet Kolding Bibliotek tilbyder.
 

Mest Læste

Annonce