Arbejdstilsynet udsteder strakspåbud: Vold og trusler fylder dagen for ansatte på bosted

- Vi har ikke hørt om det, før Arbejdstilsynet kom på besøg. Et botilbud med psykisk syge misbrugere altid vil have episoder, som man helst vil undgå,, men det vil aldrig fuldstændig høre op. Det kan ikke lade sig gøre sådan et sted, siger udvalgsformand til DR Syd.

Der er givet tre strakspåbud til Bostedet Sjællandsgade i Esbjerg, hvor trusler om vold er hverdag for de ansatte. Det skriver DR Syd. 

Arbejdstilsynet kan give et strakspåbud, hvis der er tale om et alvorligt problem med arbejdsmiljøet, der skal udbedres med det samme.

Bostedet Sjællandsgade er et kommunalt tilbud for 12 psykisk syge misbrugere.

Læs mere fra debatten om bosteder

Vi samler de væsentlige historier om bosteder på denne temaside. 

Opholdsstedet er en midlertidig løsning for Esbjerg kommune, men trods tidsbegrænsningen skal de fysiske rammer ændres øjeblikkeligt.

I Arbejdstilsynets rapport står der, at medarbejderne dagligt oplever trusler om vold og mindst én gang om måneden bliver udsat for vold.

Ifølge tillidsmand Tom Hansen bliver de ansatte blandt andet sparket, slået, skubbet og spyttet på af beboerne, der til tider er psykotiske.

-Vi oplever også, at der kommer udefrakommende, der truer sikkerheden for både ansatte og beboere. Og der er direkte trusler mod os og vores familiers sikkerhed, fortæller han til DR Syd. 

Han beskriver beboerne som personer med dobbelte diagnoser, misbrug og en dagligdag, der er præget af usikkerhed og frustration.

Efter de tre strakspåbud skal medarbejdernes sikkerhed på bostedet sikres med det samme. Det bliver løst omgående, lyder det fra Henrik Vallø fra Borgerlisten, der er socialudvalgets formand.

-Vi er kede af, at vi har fået det, og vi reagerer straks på det, siger han til DR Syd. 

Læs Startsskuddets blogs fra hverdagen på bosteder

Startskuddet er et helhedsorienteret socialpædagogisk og socialpsykiatrisk behandlingstilbud for børn og unge fra 12 år og opefter samt uledsagede flygtningebørn og unge over 18. 

Læs flere indlæg fra Startskuddets blog om hverdagen i virkeligheden for udsatte borgere lige her. 

Kommunen skal bruge 1,8 millioner kroner på at få rettet op på forholdene på bostedet. Det beløb skal blandt andet bruges på at sikre flere medarbejdere på nattevagter, så medarbejderne ikke skal arbejde alene. Derudover sikres bostedet, så borgere udefra ikke kan trænge ind på bostedet.

Udvalgsformanden mener ikke, at kommunen kunne have gjort noget tidligere.

- Vi har ikke hørt om det, før Arbejdstilsynet kom på besøg. Vi ved godt, at et botilbud med psykisk syge misbrugere altid vil have episoder, som man helst vil undgå.

- Det får vi udbedret nu, men det vil aldrig fuldstændig høre op. Det kan ikke lade sig gøre sådan et sted, siger han til DR Syd.

Hele historien på DR.dk

Emneord: Vold og trusler på arbejdet, Vold og trusler på bosteder, Bosteder, Esbjerg Kommune, Bostedet Sjællandsgade, Henrik Vallø, 150617
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1535 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også