Arbejdstilsynets direktør fratræder med øjeblikkelig virkning

Arbejdstilsynets direktør gennem knap tre år, Peter Vesterheden, fratræder sin stilling med øjeblikkelig virkning. Det skriver Avisen.dk.

Det sker ifølge en kortfattet meddelelse på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside, fordi 'Arbejdstilsynets mål og strategier bedst kan indfries med en ny direktør.'

- Det på den baggrund aftalt mellem Peter Vesterheden og departementschef Jakob Jensen, at Peter Vesterheden stopper som direktør i Arbejdstilsynet, fremgår det af meddelelsen.

LÆS OGSÅ: Dårlig trivsel og mistillid til ledelsen

Jakob Jensen har været departementschef i Beskæftigelsesministeriet i mindre end en måned.

Prøv DenOffentlige

DenOffentlige får ingen mediestøtte og er stadig gratis for for vores 100.000 læsere. 

Prøv os! Bestil vores nyhedsbrev - og få automatisk artikler, debat og konstruktiv viden om velfærdssamfundet.

- Det er gratis 

Selv skriver den afgående direktør i en mail til medarbejderne, som Avisen.dk har set, at han forlader tilsynet efter en periode 'med rigtigt spændende og udfordrende opgaver.' Besparelser, effektiviseringskrav, udflytning af statslige arbejdspladser har præget dagsordenen i Peter Vesterhedens direktørtid. Desuden fremhæver han arbejdet med 'implementeringen af aftalen om styrket arbejdsmiljø fra 2015 og strategiskiftet med bl.a. øget fokus på kvalitet, effekt, andre virkemidler mm.'

- Det har ”slidt” både på jer og på mig, erkender 63-årige Peter Vesterheden i mailen.

Og han uddyber:

- Det har en helt central betydning for mig, at de bedst mulige rammer sikres for Arbejdstilsynets videre udvikling til gavn for arbejdsmiljøet – internt og eksternt. Det er vurderingen, at Arbejdstilsynets mål og strategier bedst nås med en ny direktør ved roret. Jeg har på den baggrund aftalt med departementschefen, at jeg fratræder.

Stillingen som direktør for Arbejdstilsynet vil blive slået op 'hurtigst muligt,' oplyser Beskæftigelsesministeriet. Vicedirektør Nanna Møller er konstitueret direktør i Arbejdstilsynet.

Peter Vesterheden har ikke yderligere kommentarer, oplyser Arbejdstilsynet til Avisen.dk.

Emneord: 310117, Peter Vesterheden, Arbejdstilsynet, Beskæftigelsesministeriet, Jakob Jensen, Offentlige fyringer
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1094 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 26.04.17 Politik
  Politiske forhandlinger går igang: Dagpengesystem skal også favne selvstændige

  Arbejdsgruppen om selvstændige i dagpengesystemet giver i dag regeringen sine anbefalinger til et nyt dagpengesystem, der i højere grad kan favne nye beskæftigelsesformer. Regeringen indkalder til politiske forhandlinger.

 • 01.03.17 Politik
  Seksbyerne til Folketinget: Giv kommunerne frie hænder

  Beskæftigelsesområdet har brug for en gennemgribende forenkling, hvis kommunerne skal levere en hurtig og effektiv indsats. Så enkelt er budskabet, når Aarhus og resten af 6-byerne onsdag d. 1. marts har foretræde for Folketingets beskæftigelsesudvalg.

 • 31.01.17 Velfærd
  Forskning i bedre livskvalitet for ældre

  Større livskvalitet for aktive ældre gennem velfærdsinnovation er et af hovedtemaerne i et nyt stort innovationsfondsprojekt, hvor University College Sjælland er partner.

 • 07.11.16 Politik
  Satspuljeaftale indgået på beskæftigelsesområdet

  Satspuljepartierne har i år forhandlet inden for en samlet ramme på i alt 1.106 mio. kr. over de kommende fire år. En stor del af midlerne er målrettet initiativer, der kan udvikle indsatsen og hjælpe udsatte borgere og borgere med handicap i job. Satspuljeaftalen har i år et særligt fokus på langvarige kontanthjælpsmodtagere.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige