Bagatelsager skal væk fra Ligebehandlingsnævnet

Politik

03/03/2015 10:46

Suleman Haider

Det skal være slut med at behandle "useriøse sager" i ligestillingsnævn, mener samtlige partier i Folketinget.

Kuriøse sager om ligestilling fylder for meget i Ligebehandlingsnævnets arbejde, og derfor har alle partier i Folketinget lavet en aftale, der skal sikre, at de såkaldte bagatelsager ikke bremser arbejdet på at modvirke forskelsbehandling og diskrimination.

Det oplyser Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

- Man skal selvfølgelig ikke kunne fyres, fordi man er gravid, eller diskrimineres på grund af sin etnicitet. Det vil vi ikke acceptere, og derfor er det vigtigt, at vi har Ligebehandlingsnævnet. 

- Det er samtidig vigtigt, at nævnet bruger kræfterne rigtigt og ikke spilder tid på de mere bagatelagtige sager, siger beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S).

Ifølge ligestillingsminister Manu Sareen (R) har nævnet brugt kræfter på "useriøse" sager, og det er dem, der skal luges ud i.

- Fremover skal nævnet alene bruge tid på dem, der rent faktisk har været udsat for forskelsbehandling i stedet for at skulle forholde sig til kuriøse sager som for eksempel et arrangement på det lokale bibliotek, der udelukkende er for mænd. 

- Samtidig sikrer vi, at ingen sager falder igennem eller ikke bliver rejst, fordi Institut for Menneskerettigheder nu kan rejse principielle sager, som har almen interesse, siger socialminister Manu Sareen.

Forslaget kræver en lovændring, og det ventes at træde i kraft 1. juli.

FAKTA: Så mange sager behandler Ligebehandlingsnævnet

Antallet af sager i Ligebehandlingsnævnet stiger, og derfor vil Folketinget luge ud i rækken af små sager.

Samtlige partier i Folketinget er enige om at målrette arbejdet i Ligebehandlingsnævnet. Det betyder, at bagatelsager bliver afvist. Ændringen træder i kraft 1. juli 2014.

* Ligebehandlingsnævnet er et uafhængigt klagenævn, der blev oprettet i 2009.

* Nævnet består af en formand og to næstformænd, der alle er dommere. Derudover består nævnet af ni medlemmer, der alle er jurister med særlig viden om de lovområder, som nævnet arbejder med.

* En klage afgøres af ét medlem af formandskabet sammen med to nævnsmedlemmer.

 

Modtagne sager:

* 2009: 194.

* 2010: 286.

* 2011: 347.

* 2012: 426.

* 2013: 418.

 

Nævnsafgørelser:

* 2009: 64.

* 2010: 122.

* 2011: 191.

* 2012: 253.

* 2013: 263.

 

- Ikke alle sager bliver afgjort det samme år, som de bliver indgivet, og derfor varierer tallene fra år til år.

 

Kilder: Ligebehandlingsnævnet

 

 

Mest Læste

Annonce