Bedre udbud kan spare millioner

Både kommuner og virksomheder kan spare millioner, hvis de følger ny vejledning om bedre udbud fra Konkurrence- og forbrugerstyrelsen.

Ingeniørvirksomheder, arkitekter, kommunikationsbureauer, revisorer, advokatfirmaer og andre videnrådgivere bruger hvert år millioner af kroner på at lave tilbud til offentlige udbud. Det giver ordrer, og det kan ingen klage over. Alligevel er mange frustrerede over kvaliteten af udbuddene, der med få simple ændringer kunne spare både det offentlige og virksomhederne for mange mio. kr.

Derfor er DI Videnrådgiverne begejstret for den ny vejledning fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen: "Jeg håber virkelig, at de offentlige institutioner vil tage den til sig. Det vil spare mange ærgrelser for både dem og vores medlemsvirksomheder," siger fagleder Kirsten Alkjærsig.

Læs Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen kontorchef Kenneth Skov Jensen forventninger til vejledningen, og om hvordan teamleder i NaturErhvervstyrelse Ole Petersen har brugt vejledningen ifm. tilbudsindhentning om måling af ekstern kommunikation

Læs artiklen

Emneord: OPS, Udbud, Konkurrenceudsættelse, Udlicitering, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Dansk Industri, Udbudsvejledning
Dansk Industri på DenOffentlige.dk Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med dette udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder ...
Aktivitet: Artikler: 159 | Events: 2 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 28.02.17 Ledelse
  Indkøbere: Dialog er en gevinst for alle

  Dialogen mellem leverandører og indkøbere er vigtig for samarbejdet om den offentlige sektors indkøb, siger indkøbernes forening, IKA, efter kritik af foreningens Årskonference.

 • 07.02.17 Politik
  Lejeaftale om Arena Fyn er sandsynligvis i strid med reglerne

  Odense Kommunes tillægsaftale om brugsretten til Arena Fyn fra oktober 2013 er sandsynligvis i strid med reglerne om støtte, fortælle kommunen i en pressemeddelelse.

 • 07.02.17 Infrastruktur
  Helsingør bygger nyt stadion

  ”Det gamle stadion er udtjent og derfor har et stort flertal i byrådet besluttet sig for et nyt stadion på Gl. Hellebækvej, hvor det var vigtigt for os og en stor ambition, at der også bliver taget hensyn til andre idrætsgrene og områdets karakter," siger borgmester Benedikte Kiær.

 • 02.02.17 Ledelse
  DI får anerkendelse for debat om konkurser

  IKA, Foreningen af offentlige indkøbere, tildeler Dialogpris 2017 til Dansk Industri. Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.

 • 02.02.17 Infrastruktur
  Danmarks første OPP-psykiatri-sygehusbyggeri i Vejle står klar

  Team OPP og Region Syddanmark kan nu indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle. De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige