Bios-direktør erkender kontraktbrud

Det hollandske ambulancefirma Bios lever fortsat ikke op til sin kontrakt med Region Syddanmark, selvom selskabet nu er halvvejs gennem den første måned med opgaven.

Hele tre gange har Bios brudt sin kontrakt med regionen, fordi selskabet ikke har haft reddere nok til at dække vagtplanen.


Formanden for det præhospitale udvalg i Region Syddanmark, Thyge Nielsen (V), erkender, at der er igen tale om kontraktbrud, når vagtplanerne heller ikke hænger sammen i september.

- Det er korrekt, at der har været huller, som ikke er i orden. Det har vi påpeget over for Bios, siger Thyge Nielsen.

At der er tale om kontraktbrud, det vil direktøren i Bios, Morten Hansen, gerne erkende.

- Når man ikke levere de beredskaber, man er forpligtet til, så er det jo i strid med den kontrakt, vi har med regionen. Men konsekvensen, af det vi leverer, er, at responstiderne og serviceniveauet er det samme som før, siger Morten Hansen til DR Fyn.

Han mener dog samtidig, at regionen har en dygtig operatør i Bios, selvom selskabet endnu ikke er fuldt bemandet.

- Vi er på godt 400 reddere nu. Der tiltræder 60 medarbejdere i næste måned, og jeg forventer, at vi er oppe på idealbemandingen – mellem 500 og 550 reddere – omkring årsskiftet, forklarer Bios-direktøren.

Ifølge Fyens Stiftstidende og JydskeVestkysten mangler ambulanceselskabet eksempelvis at besætte 51 vagter på Fyn og i Sydvestjylland den kommende weekend.

Også det mener Morten Hansen, at der er styr på.

- Tallet er allerede faldet til halvdelen. Det er ikke så mærkeligt, at der er huller i vagtplanen. Det er noget, regionen er orienteret om, og det er ikke noget, som borgerne vil mærke, siger direktøren.

I slutningen af august valgte Region Syddanmark at sætte Bios under skærpet opsyn, netop fordi politikerne ikke havde tillid til, at Bios kunne få vagtplanerne til at hænge sammen.

Bios overtog ambulancedriften i størstedelen af Region Syddanmark fra Falck 1. september, fordi det hollandske selskab var væsentligt billigere end sin konkurrent.

Emneord: Ambulancekørsel, BIOS, Region Syddanmark, OPS, Offentligt privat samarbejde
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 921 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 07.02.17 Politik
  Lejeaftale om Arena Fyn er sandsynligvis i strid med reglerne

  Odense Kommunes tillægsaftale om brugsretten til Arena Fyn fra oktober 2013 er sandsynligvis i strid med reglerne om støtte, fortælle kommunen i en pressemeddelelse.

 • 07.02.17 Infrastruktur
  Helsingør bygger nyt stadion

  ”Det gamle stadion er udtjent og derfor har et stort flertal i byrådet besluttet sig for et nyt stadion på Gl. Hellebækvej, hvor det var vigtigt for os og en stor ambition, at der også bliver taget hensyn til andre idrætsgrene og områdets karakter," siger borgmester Benedikte Kiær.

 • 02.02.17 Ledelse
  DI får anerkendelse for debat om konkurser

  IKA, Foreningen af offentlige indkøbere, tildeler Dialogpris 2017 til Dansk Industri. Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.

 • 02.02.17 Infrastruktur
  Danmarks første OPP-psykiatri-sygehusbyggeri i Vejle står klar

  Team OPP og Region Syddanmark kan nu indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle. De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten.

 • 12.01.17 Politik
  Regeringen igangsætter servicetjek af offentlige erhvervsaktiviteter

  Private virksomheder skal ikke udsættes for ulige konkurrence fra offentlige myndigheder. Det er regeringens holdning, at det offentlige ikke skal bevæge sig ind på private markeder og udføre opgaver, der ligger langt ud over det offentliges kerneområde.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige