Bios-konkurs: Region får ekstra regning på 50 mio kr

Regningen for at overtage konkursboet efter ambulancetjenesten Bios bliver langt større end forventet for Region Syddanmark. Det skriver Fyens.dk og DR Fyn.

Region Syddanmark skal betale mindst 53 millioner kroner til de tidligere Bios-reddere. Lønmodtagernes Garantifond har afvist at dække manglende løn og feriepenge til redderne.

Lønmodtagernes Garantifond (LG) er på vej til at meddele de tidligere Bios-reddere, at man ikke vil dække manglende udbetalinger af løn og feriepenge, som redderne har til gode. Da regionen i forbindelse med overtagelsen besluttede at dække reddernes krav, såfremt (LG) ikke gjorde det, lander regningen nu på regionens bord.

Alt om Bios sagen i Region Syddanmark

Læs meget mere om Bios overtagelse af ambulancekørslen i Region Syddanmark.

Klik ind på tema-siden her.

Ifølge en foreløbig opgørelse fra Bios-reddernes forbund, 3F, udgør beløbet mindst 53 millioner kroner, men det kan vokse sig endnu større, når uklarheder om blandt andet forkert genebetaling og uberettiget træk af feriepenge er afgjort.

I et brev, der er sendt ud til redderne, begrundes beslutningen med, at regionens overtagelse af ambulancedriften var omhyggeligt tilrettelagt inden konkursen, og at regionen allerede inden konkursen besluttede hjemtagelse af ambulancedriften og fortalte offentligheden om det samt fravalgte muligheden for overdragelse til ny leverandør.

Desuden mener LG, at regionen på adskillige måder agerede som (den kommende) ejer og arbejdsgiver allerede inden konkursen, og at regionen havde en særdeles aktiv rolle i den periode, hvor det formelt var konkursboet, der drev virksomheden under den midlertidige driftsaftale. Derfor havde kurator for Bios reelt ikke havde noget råderum.

Emneord: BIOS, Ambulancereddere, Ambulancekørsel, Region Syddanmark, Lønmodtagernes Garantifond, Konkursbegæring, Konkurs
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 980 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.02.17 Infrastruktur
  Danmarks første OPP-psykiatri-sygehusbyggeri i Vejle står klar

  Team OPP og Region Syddanmark kan nu indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle. De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten.

 • 08.12.16 Velfærd
  Region Syddanmark i den absolutte europæiske elite inden for sund og aktiv aldring

  Flere års målrettet satsning og indsats inden for sundheds- og velfærdsinnovation placerer Region Syddanmark i en international elite. Det vil betyde nye arbejdspladser i regionen, lyder det fra udvalgsformand.

 • 11.02.16 Politik
  Folketinget vedtager strammere regler for private ambulancer

  Reglerne for private ambulancetjenester bliver nu strammet, så firmaerne fremover skal leve op til samme krav, som de firmaer, der kører ambulancer for det offentlige sundhedsvæsen. Det ligger fast, efter Folketinget i dag har vedtaget et lovforslag fremsat af sundhedsministeren.

 • 09.02.16 Politik
  Sønderjyske borgmestre står sammen om sygehus

  Borgmestrene i fire sønderjyske kommuner sender fælles høringssvar til Region Syddanmark om besparelserne på sundhedsområdet. De vil bl.a. redde Tønder Sygehus.

 • 21.01.16 Politik
  Byråd går på gaden i kampen for Middelfart Sygehus

  TIL KAMP MOD SPAREPLAN: Grænsen for centralisering er nået, mener borgmester Steen Dahlstrøm. Lørdag den 23. januar går han og kollegerne på gaden flere steder i kommunen for at samle underskrifter ind imod Region Syddanmarks spareplaner for Middelfart Sygehus. Et samlet byråd kalder planerne for ’penge ud af vinduet’.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige