Vicedirektør Claes Brylle Hallqvist beskyldes for at lave urent spil i forbindelse med milliardbyggeri på Bispebjerg Hospital.

Bispebjerg Hospital beskyldt for fusk med milliardbyggeri

Der blev brugt ufine metoder, da Bispebjerg Hospital i sommeren 2015 udpegede vinderen af et hospitalsbyggeri til 1,6 mia. kr.

Det mener i hvert fald flere af de eksterne rådgivere, som var hyret ind til projektet, samt interne rådgivere og projektets konkurrencesekretær, der skulle sørge for, at alt gik ordentligt for sig, viser en række dokumenter, som Jyllands-Posten er i besiddelse af.

Følg med på temasiden om fremtidens hospitaler

Alle historier om det historiske hospitalsbyggeri - også fra udgivere, der er aktive på DenOffentlige - bliver samlet på vores temaside om Fremtidens hospitaler. Klik her og få overblik.

Mangler din historie? - skriv og hør mere om mulighederne. 

Den 8. juli 2015 modtog hospitalets ledelse en samlet indstilling fra projektets rådgiverteam, der pegede på et konsortium med arkitektfirmaet C.F. Møller i spidsen som klar vinder.

Men hospitalets vicedirektør, Claes Brylle Hallqvist, og byggechef Vagn Risby Mortensen var ikke tilfredse, og sidstnævnte bad sine rådgivere hente »inspiration« i et Excel-ark, hvor et konsortium anført af arkitektfirmaet KHR stod til at vinde.

Hovedparten af rådgiverne sagde fra, men med hjælp fra rådgiverne Drees & Sommer lykkedes det i august Hallqvist og Mortensen at få gjort KHR til vinder, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Flere gange i forløbet modtog hospitalsdirektør Janne Elsborg Larsen advarsler om urent trav.

»Jeg finder processen i den sidste del af evalueringsforløbet kritisabel og må advare mod, at den fremsendte evalueringsrapport (med KHR som vinder, red.) kommer til at ligge til grund for tildelingen af kontrakt,« skrev konkurrencesekretær Berith Mavromatis i en mail den 2. september 2015.

Allerede den 14. juni advarede hun hospitalsdirektøren om, at der blev lækket fortrolig information til KHR uden om de officielle kanaler, og hun anbefalede en eksklusion af Hallqvist og Mortensen, så de ikke fik indflydelse på udpegningen af vinderen, da hun ellers frygtede, at der ikke ville ske en uvildig, saglig og faglig vurdering af de tre tilbud. Men de forblev på sagen.

Emneord: Bispebjerg Hospital, Udbud, Indkøb, OPS, Offentligt privat samarbejde, Hospitalsbyggeri, C.F. Møller, Drees & Sommer, KHR, Janne Elsborg, Berith Mavromatis, Claes Brylle Hallqvist, Vagn Risby Mortensen, Fremtidens hospitaler
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 929 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 28.02.17 Ledelse
  Indkøbere: Dialog er en gevinst for alle

  Dialogen mellem leverandører og indkøbere er vigtig for samarbejdet om den offentlige sektors indkøb, siger indkøbernes forening, IKA, efter kritik af foreningens Årskonference.

 • 07.02.17 Politik
  Lejeaftale om Arena Fyn er sandsynligvis i strid med reglerne

  Odense Kommunes tillægsaftale om brugsretten til Arena Fyn fra oktober 2013 er sandsynligvis i strid med reglerne om støtte, fortælle kommunen i en pressemeddelelse.

 • 07.02.17 Infrastruktur
  Helsingør bygger nyt stadion

  ”Det gamle stadion er udtjent og derfor har et stort flertal i byrådet besluttet sig for et nyt stadion på Gl. Hellebækvej, hvor det var vigtigt for os og en stor ambition, at der også bliver taget hensyn til andre idrætsgrene og områdets karakter," siger borgmester Benedikte Kiær.

 • 02.02.17 Ledelse
  DI får anerkendelse for debat om konkurser

  IKA, Foreningen af offentlige indkøbere, tildeler Dialogpris 2017 til Dansk Industri. Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.

 • 02.02.17 Infrastruktur
  Danmarks første OPP-psykiatri-sygehusbyggeri i Vejle står klar

  Team OPP og Region Syddanmark kan nu indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle. De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige