Sundhedsforsikringer står stærkere end nogensinde

13/02/2012 09:08

Jesper Brønnum

Man siger, at det der ikke slår dig ihjel, gør dig stærkere. Og det er nok ikke helt skudt forbi, hvis man kigger på historien om sundhedsforsikringer. Det har nemlig vist sig, at danskerne nægter at give slip på sundhedsforsikringerne, selvom et politisk flertal nu har gjort dem skattepligtige. Resultatet er, at sundhedsforsikringerne står stærkere end nogensinde før.

En artikel i Jyllands-Posten viser, at 99 procent af danskerne beholder deres sundhedsforsikringer, selvom de ikke længere er skattefrie. Og det er en kæmpe gevinst – ikke bare for den enkelte dansker, men også for samfundet som helhed.

Sundhedsforsikringerne sparer nemlig kommunerne for mange sygedagpenge og virksomhederne for tabt arbejdskraft, og i disse krisetider, hvor produktiviteten er afgørende, er det en rigtig god nyhed – både for danskerne, kommunerne og ikke mindst for dansk erhvervsliv.

Dansk Erhverv har tidligere i en analyse vist, at gevinsten ved mindre sygefravær ligger mellem 1,8 og 2,6 mia. kr. årligt i den private sektor – og gevinsten i de offentlige kasser er i omegnen af 0,86–1,23 mia. kr. årligt.

Når danskerne holder fast i sundhedsforsikringerne, så er det svært at se det som andet end et udtryk for, at de synes, forsikringerne er en rigtig god løsning. Det giver tryghed og en mulighed for hurtigt at blive rask igen. Og det er også et vink med en vognstang om, at en generel udvanding af behandlingsgarantien ikke er vejen frem.

Sundhedsforsikringer handler nemlig ikke om A-hold og B-hold, men om at helt almindelige danskere slipper for at ligge måneder på sofaen med dårlig ryg, fordi en sundhedsforsikring sikrer, at de kan komme hurtigt tilbage på arbejde. Det kan de fleste tilsyneladende se fornuften i. Og at den fornuft vinder over pengepungen - det er i virkeligheden sundhedsforsikringernes helt store sejr.


 

Mest Læste

Annonce