Koster 16,5 mia. kroner om året - papirarbejde dræner små virksomheder
18/07/2022
Erhvervsliv I 2021 krævede det over 34.901 fuldtidsansatte, der eksklusivt arbejder med indberetninger til staten, at leve op til de mange krav.
Det parallelle Danmark: Valgkampen foregår på statens præmisser
28/05/2019
Politik Valgkampen har udstillet, at stat og samfund er to parallelle verdener, skriver chefredaktør Nick Allentoft. Han efterlyser politikere, der vil samfundet før staten.
Tidspres har ført til lovbrud i sagsbehandling i 15 kommuner
25/11/2018
Ledelse Arbejdsmængden er så stor, at kommunerne ikke kan overholde lovgivning, og at de ansatte udsættes for stress. Særligt børne- og beskæftigelsesområdet har problemer
Det effektive sundhedsvæsen: Læger og politikere frygter for patientsikkerhed
14/11/2018
Sundhed - Hver dag på sygehusene er der et barn med en brækket arm, som venter med smerter længere tid end nødvendigt. Jeg har ikke tal for, hvor mange blindtarme, der unødigt går hul på årligt, men jeg er sikker på, det er et betydeligt antal. Den slags ting er dybt frustrerende at opleve som personale, siger læge på OUH til Avisen Danmark.
Forsker: Syv pejlemærker for afbureaukratisering med mening
25/10/2018
Ledelse Vil vi for alvor igang med at tøjle bureaukratiet leverer forskningen væsentlig viden, der kan hjælpe. Tina Øllgaard Bentzen præsenterer her syv pejlemærker, der kan hjælpe til reel afbureaukratisering efter årtiers mislykkede forsøg.
Nu vil KL have et opgør med 30.000 sider regler: Du kan være ledig på 80 måder, men fem er nok
27/04/2017
Velfærd De nuværende 80 undergrupper af arbejdsløse skal skæres ned til fem, foreslår Kommunernes Landsforening.
Slotsholmen ledes i flere retninger
14/01/2014
Ledelse Cheferne på Slotsholmen er uenige om fremtidens offentlige lederskab og vejen til forandringer. Med en tillidsreform i baghånden er Indenrigsministeriets departementschef fortrop for en ny kurs. Regelforenkling på beskæftigelsesområdet bliver centraladministrationens lakmustest på, om den kan praktisere de syv principper i tillidsreformen, erklærer Vestagers departementschef i interview med DenOffentlige.dk.
Tidspres har ført til lovbrud i sagsbehandling i 15 kommuner
25/11/2018
Ledelse Arbejdsmængden er så stor, at kommunerne ikke kan overholde lovgivning, og at de ansatte udsættes for stress. Særligt børne- og beskæftigelsesområdet har problemer
Politikerne mangler lederskab
02/01/2017
Politik Moderniseringen af den offentlige sektor er delvist mislykkedes, sagde tidl. finansminister og formand for Venstre, Henning Christophersen i dette interview fra 2013. Han var arkitekten bag Moderniseringsprogrammet fra 1983, der i dag ses som moderen for de sidste 30 års forsøg på at skabe en effektiv offentlig sektor.
Sådan overlever Vesten 200 imperiers forbandelse
02/02/2015
Velfærd Hele den vestlige verden er ved at sande til i bureaukratier, selvtilstrækkelighed og frygt for fremtiden, lyder hovedbudskabet i bogen Det Kreative Samfund, som Lars Tvede nu har fået udgivet på engelsk. Læs dette eksklusive interview med forfatteren og tænkeren, der peger på at den vestlige verden er blevet rig i kraft af kreativitet og derfor skal dyrke kreativiteten.
Folkebevægelse for bedre samfundsledelse
25/05/2012
Ledelse Dansk samfundsledelse skal fornys. Dagens bureaukratiske regelstyring kvæler den nytænkning og det engagement, som kan udvikle og effektivisere den offentlige sektor. Magten skal tilbage til lokale praktikere fra statens bureaukrater. Det er budskabet i bogen ”Lederskabsreformationen”, som professor Preben Melander på CBS har skrevet med bidrag fra en lang række topledere og tænkere.
Tag faget tilbage
23/10/2013
Ledelse Et oprør mod bureaukrati og regler er ved at rejse sig blandt en lang række sundhedspersoner på tværs af faggrupper. På få dage har en ny gruppe på Facebook samlet flere tusinde medlemmer under missionen “tag faget tilbage”. Menige ansatte og topfolk fra faglige organisationer jubler.
30-års krise i det offentlige bureaukrati
28/11/2013
Ledelse Den offentlige sektor styrer mod bureaukratisk kollaps, hvis moderniseringen fortsætter, som den har gjort de sidste 30 år. Gentagelsen af uoversættelige strategier, skrevet langt fra fagmedarbejderes arbejdsdag, har igennem 30 år ikke virket. Tidligere finansminister, forsker, fagforeningsformand og fagpersoner siger stop.
Eldrup: Kontraktmål skaber mere bureaukrati
14/11/2013
Ledelse 30 år efter det første store forsøg på at modernisere den offentlige sektor siger en af tidens mest indflydelsesrige embedsmænd, at operationen kun er delvist lykkedes, og patienten trænger til kritisk behandling. Anders Eldrup erkender i dag, at metoder fra privat sektor har fejlet i den direkte overførsel til offentlig sektor.
Minister skal redegøre for kritik af Socialtilsyn
09/02/2016
Politik Socialstyrelsens skønmaleri af socialtilsynene lander på ministerens bord. Flere politikere undrer sig over fremgangsmåden, og kender allerede til flere kritiske sager i Socialtilsynene. Ministeren afviser kritikken.
Det parallelle Danmark: Valgkampen foregår på statens præmisser
28/05/2019
Politik Valgkampen har udstillet, at stat og samfund er to parallelle verdener, skriver chefredaktør Nick Allentoft. Han efterlyser politikere, der vil samfundet før staten.
Tre tænketanke enige: Slå teknokratiet ned
23/09/2014
Ledelse Lotte-sagen er dybt sørgelig, der er for meget kontrol og omsorg må personliggøres. Så klare er meldingerne fra tre toneangivende tænketanke, Cepos, Cura og Cevea efter DenOffentlige’s dækning af Lotte-sagen.
SOS - Der kaldes på Smartere Offentlig Styring
23/10/2016
Ledelse Smartere Offentlig Styring eller SOS. Det var temaet da over hundrede kommunale direktører drøftede offentlig ledelse med en lang række toneangivende danske forskere.
Jannies historie: Fra velfungerende familiemor til menneske i opløsning
07/12/2012
Velfærd Indtil for tre år siden havde Jannie nogenlunde styr på sin tilværelse. I dag er Jannies liv i opløsning, og mand og tre børn sidder magtesløse og ser Jannie få det værre og værre. Flere specialister har konkluderet, at hun skal i længerevarende behandling, hvis hendes egne mål om at vende tilbage til arbejdsmarkedet skal realiseres.
Presset borgmester vil finde penge til førtidspension
26/06/2017
Politik Beskæftigelsesborgmester i København vil nu finde flere penge til at gennemgå klagesager om førtidspension. Det sker efter skarp kritik af en rigid sagsbehandling.
Socialrådgivere: Bureaukrati får os til at svigte udsatte børn
21/12/2015
Ledelse Mere end 80 procent af socialrådgivernes tid i børnesager går med dokumentation. Dermed forhindres de i at udføre deres kerneopgave. Det er helt galt, mener Dansk Socialrådgiverforening, der på baggrund af en undersøgelse blandt medlemmerne kræver afbureaukratisering.
Torfing fastholder kritik af Slotsholmen
10/01/2014
Ledelse Fantasifuldt, forkert og misvisende, lyder svaret til professor Jacob Torfing efter opsigtsvækkende kritik. Men Torfing fastholder, og uddyber nu sin kritik af direktør Niels Gotfredsen, Moderniseringsstyrelsen.
Tesfaye: Flyt tilliden til mennesker
13/01/2014
Ledelse Styring er ok når det sker i respekt for fagligheden, men excelark og papirstyring kan aldrig stå alene, mener forfatteren bag bogen Kloge Hænder, Mattias Tesfaye.

Pressemedelser

Seneste blogindlæg

Cases

Navnenoter