Kultur
Derfor skal vi ind i nogle andre dialoger, end vi plejer at deltage i. Vi skal tænke nyt. Vi skal være bedre til at inspirere hinanden. Vi skal skabe en læsekultur, der er præget af lyst, siger direktøren for Danmarks Biblioteksforening i dette interview fra Bogmarkedet.
Politik
Bogen Overmod og Afmagt er oplagt som udgangspunkt for en diskussion af, hvad det politiske livs hastighed kan føre med sig af problemer for udviklingen af velfærdsstaten.
Ledelse
Ny bog sætter fokus på ledelse af pædagoger, lærere, sosu'er og andre fagprofessionelle. Her er ti bud og elleve anbefalinger fra lektor og forfatter Søren Voxtved.
Velfærd
Det offentlige skal ifølge forvaltningsloven skrive i et sprog, som borgerne forstår. Men det sker ikke altid. Ifølge forfatterne til ny bog kan offentlige ledere og medarbejdere blive bedre til at tage ansvar for en forståelig kommunikation.
Ledelse
Siden finanskrisen tørlagde de offentlige pengekasser, er en ny praksis vokset frem: Styring efter effekt. Den velfærd, vi bruger skattekronerne på, skal levere value for money. Interview med Per Nikolaj Bukh.
Ledelse
Ny bogs undersøgelse af den "magiske" tillids fordele og skyggesider skaber vigtig refleksion, men kunne være gået dybere i teorien og den praktiske case.
Ledelse
"Jeg har undersøgt, hvad der sker, når djøfere gør deres indtog på direktionsgangene i de danske kommuner, sådan som det i stigende grad er sket fra og med 2007, dvs. med Strukturreformen. ," skriver professor Kurt Klaudi Klausen.
Ledelse
Forskningsprojekt om motivation og ledelse er udkommet i bogform. Forfatterne skriver her om de centrale opdagelser i det flerårige projekt, der involverede over 500 offentlige og private ledere.
Ledelse
Ledere er ofre for kompleksitet og spændingsfelter, men det er ikke uretfærdigheder. Snarere “erkendte og følte tegn på udspændtheden i vores praksis,” skriver Klaus Majgaard på sidste side i en ellers fantastisk bog.
Ledelse
BOGANMELDELSE: Tre interessante temaer om fremtidens velfærd, moderne ledelse og nye modeller for effektbaseret styring er fyldt med fine erfaringer og gode eksempler. Men kun få steder tør de offentlige medarbejdere og ledere vise læseren de rigtig svære udfordringer bag facaden.
Ledelse
Livet som leder er fuld af eksistentielle spørgsmål: Hvem er jeg som leder? Hvordan håndterer jeg forandringer? Hvordan skaber jeg mening? Hvordan mindsker jeg ensomheden? Hvordan håndterer jeg, at det slutter på et tidspunkt?
Ledelse
Hvordan kan vi udvikle ledelsesmæssig handlekraft i velfærdsreformernes spændingsfelter? Det spørgsmål er drivkraften i Klaus Majgaards nye bog 'Handlekraft i velfærdsledelse', som udkommer i morgen. Heri følger han fire offentlige ledere i tre år.
Ledelse
Lederne skal være bedre rustet end sidst til at lede udflytningerne. Ellers ender styrelserne med en ny stor pulje af utilfredse og stressede medarbejdere, der koster samfundet kassen, siger ekspert i distanceledelse Lars Pedersen.
Ledelse
Offentlige ledere skal på én gang lede de fagprofessionelle i den daglige drift og indfri de politiske og strategiske mål i organisationen. Et spænd, de favner dagligt. Men presset på dem vokser og kalder på en ny ledelsesstil, mener forsker.
Politik
Bogen Overmod og Afmagt er oplagt som udgangspunkt for en diskussion af, hvad det politiske livs hastighed kan føre med sig af problemer for udviklingen af velfærdsstaten.
Ledelse
Offentlige ledere varetager nogle af de vigtigste og mest komplekse problemstillinger i vores samfund, men paradoksalt nok hører vi sjældent om dem og deres arbejde.
Ledelse
Offentlig ledelse fokuserer for meget på effektivitet, målinger og topstyring og for lidt på at udvikle velfærden i dialog med medarbejderne. Det mener to forfattere til en særdeles kritisk bog om konkurrencestaten. Det skriver Ugebrevet A4.