Carl Holst holdt ”Løkke-show” der aldrig blev godkendt

Tidligere regionsformand Carl Holst gik uden om forretningsudvalget og Rådet for Regional Udvikling, da han i foråret godkendte et stort regionalt topmøde i Kolding med Venstres formand Lars Løkke Rasmussen som en af hovedtalerne.

Det fortæller flere politikere i dag overfor TV 2/Fyn.

Læs alt om Holst-sagen her

Topmødet fandt sted den 13. april, og var et arrangement under projekt ”Smart Vækst og Velfærd”, hvor Chr. Ingemann Nielsen dengang var ansat som kommunikations-rådgiver, selv om han det meste af tiden angiveligt arbejdede som personlig assistent for Carl Holst.


- Vi havde en mistanke om, at det store ”Løkke-show”, som vi kaldte det, var et led i Carl Holst’ personlige forsøg på at blive valgt til folketinget. Da vi så programmet, rejste jeg sagen i Forretningsudvalget. Jeg var utilfreds med, at programmet ikke var blevet godkendt af os politikere,
siger regionsmedlem Jørn Lehmann (S) til TV 2/Fyn.

I følge Jørgen Lehmann påstod Carl Holst under mødet i forretningsudvalget, at programmet var godkendt i Rådet for Regional Udvikling.

- Det viste sig at bare være direkte usandt, siger regionsmedlem Poul Andersen (S), som sidder i Rådet for Regional Udvikling. Vi har aldrig godkendt det program. Jeg rejste så sagen overfor Stephanie Lose, som dengang var formand for Det Regionale Uudviklingsråd. Men hun gjorde ikke noget ved sagen, siger Poul Andersen.

Mange af politikerne var også dybt forundrede over, at direktionen i Region Syddanmark havde hyret det københavnske kommunikationsbureau Geelmuyden Kiese til at stå for markedsføring af topmødet.

Heller ikke denne kommunikationsopgave blev godkendt af politikerne, hverken i Forretningsudvalget eller Rådet for Regional Udvikling.

Prisen for opgaven kostede regionens skatteydere 267.375 kroner.

Jørn Lehmann siger til TV 2/Fyn, at kritikken stilnede af, da der kort tid efter blev udskrevet valg og Carl Holst blev valgt til folketinget.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Carl Holst, men regionsrådsformand Stephanie Lose erkender i en mail til TV 2/Fyn, at programmet ikke var politisk behandlet.

- Det har hele tiden været politisk godkendt, at der skulle holdes en afsluttende konference. Det er korrekt, at programmet ikke har været politisk behandlet. Det var færdig meget sent op til konferencen. De primære oplægsholdere, der udover Lars Løkke var planlagt til bl.a. Anker Boye og Carsten Hansen (begge meldte afbud, derfor var programmet sent færdigt), var rundsendt til regionsrådet lidt over en måned før konferencen. Det gav dog ikke anledning til kritik på daværende tidspunkt, hverken i presse, på møder eller andet. Kritikken blev fremført efter konferencen var blevet afholdt, skriver hun.

Emneord: Carl Holst, Region Syddanmark
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 983 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.02.17 Infrastruktur
  Danmarks første OPP-psykiatri-sygehusbyggeri i Vejle står klar

  Team OPP og Region Syddanmark kan nu indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle. De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten.

 • 08.12.16 Velfærd
  Region Syddanmark i den absolutte europæiske elite inden for sund og aktiv aldring

  Flere års målrettet satsning og indsats inden for sundheds- og velfærdsinnovation placerer Region Syddanmark i en international elite. Det vil betyde nye arbejdspladser i regionen, lyder det fra udvalgsformand.

 • 09.02.16 Politik
  Sønderjyske borgmestre står sammen om sygehus

  Borgmestrene i fire sønderjyske kommuner sender fælles høringssvar til Region Syddanmark om besparelserne på sundhedsområdet. De vil bl.a. redde Tønder Sygehus.

 • 21.01.16 Politik
  Byråd går på gaden i kampen for Middelfart Sygehus

  TIL KAMP MOD SPAREPLAN: Grænsen for centralisering er nået, mener borgmester Steen Dahlstrøm. Lørdag den 23. januar går han og kollegerne på gaden flere steder i kommunen for at samle underskrifter ind imod Region Syddanmarks spareplaner for Middelfart Sygehus. Et samlet byråd kalder planerne for ’penge ud af vinduet’.

 • 07.04.15 Ledelse
  Ny strategi for de syddanske styrker

  Syddanmark har gode muskler at spille med, når det gælder områderne bæredygtig energi, sundheds- og velfærdsinnovation, turisme og design. Og det er dem, der skal løfte de kommende års udfordring med at skabe flere arbejdspladser og vækst i det syddanske.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige