Københavns Jobcenter specialiserer sig

Nu får ledige københavnere en mere enkel og effektiv jobcenterstruktur, da Københavns Kommune ændrer jobcenterstruktur.

25.000 sager og 700 medarbejdere er flyttet som følge af den nye jobcenterstruktur. Flyttekasserne er nu pakket ud og arbejdet i de nye centre i fuld gang. Der er tale om fire nye centre, der er langt mere specialiserede og har et stærkere fokus på den enkelte gruppes problemstillinger og muligheder. Det øger kvaliteten på det enkelte center og i forhold til den samlede indsats. Formålet med den nye struktur er derudover, at borgerne oplever et mere sammenhængende ledighedsforløb og ikke skal skifte center midt i et forløb.

Anna Mee Allerslev, radikal beskæftigelsesborgmester i København, er glad for den nye struktur:

”Det her er endnu et skridt væk fra den standardiserede beskæftigelsesindsats, som den tidligere regering byggede op i 00´erne. I Københavns Jobcenter vil vi gerne give vores ledige en endnu bedre og endnu mere målrettet service end i dag, og det får vi mulighed for med den nye struktur,” siger Anna Mee Allerslev.

Hun fortsætter:

”Vi har allerede et specialiseret ungecenter i Skelbækgade for unge ledige under 30 år. Her har vi nogle af landets bedste resultater, blandt andet fordi indsatsen er specialiseret og særligt målrettet de unges behov og særlige problemstillinger. Vi vil nu tage ved lære af erfaringerne herfra og overføre dem til de andre målgrupper.”

Den nye struktur har en klarere struktur, som er lettere at forstå for de ledige, som også i mindre omfang vil skulle skifte center undervejs i deres ledighedsforløb. Der er fire enheder under Jobcenter København – fire centre med hver deres målgruppe og faglige specialisering:
1. Ungecentreret i Skelbækgade (borgere under 30 år)

2. Arbejdsmarkedscentret i Nyropsgade og på Sundholmsvej (borgere over 30 år og akademikere)

3. Center for Jobindsats (match 2 borgere) på Musvågevej

4. Center for Arbejdsfastholdelse (borgere i fleksjob, revalidering og handicap) i Baldersgade

Emneord: Jobcenter, Københavns Kommune, Ledelse, Specialiseret viden, Beskæftigelse
Københavns Kommune på DenOffentlige.dk Københavns Kommune
Aktivitet: Artikler: 57 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 14.09.17 Infrastruktur
  Her er vinderne på boligmarkedet

  En opgørelse over hussalget i de seneste 25 år viser, at der er store forskelle på, i hvilke kommuner den årlige fortjeneste har været størst for dem, der solgte i 2016. I top 10 finder vi både Lolland, Rødovre og Samsø.

 • 19.04.17 Velfærd
  København: Markerer 10 år med kræftcenter

  Hvert år bliver omkring 1000 københavnere henvist til Center for Kræft & Sundhed København, som er blandt de førende i Danmark inden for kommunal kræftrehabilitering. I denne uge er det 10 år siden, at centret slog dørene op for første gang.

 • 07.04.17 Bæredygtighed
  Fire gange hyldest til godt sprog

  Sprogprisen.dk 2017 gik til Domstolsstyrelsen, Gentofte Hospital, Nordsjællands Politi og Københavns Kommune

 • 01.03.17 Politik
  Seksbyerne til Folketinget: Giv kommunerne frie hænder

  Beskæftigelsesområdet har brug for en gennemgribende forenkling, hvis kommunerne skal levere en hurtig og effektiv indsats. Så enkelt er budskabet, når Aarhus og resten af 6-byerne onsdag d. 1. marts har foretræde for Folketingets beskæftigelsesudvalg.

 • 16.01.17 Politik
  Borgmester: Medarbejdere skal selv bestemme deres arbejdstid

  ”Vi er i forskellige livssituationer på forskellige tidspunkter i vores liv, og det smitter naturligt af på, hvor meget vi har mulighed for eller lyst til at arbejde. Det skal en arbejdsplads kunne imødekomme,” siger Ninna Thomsen, der er sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige