Danmark falder ud af global top 10

Danmark er ikke længere blandt de ti mest konkurrencedygtige lande i OECD. Det viser DI’s Globaliseringsredegørelse. Storbritannien, Estland og Finland har overhalet os.

Danmark ligger på en samlet 13. plads i DI’s Globaliseringsredegørelse 2014. Det er tre pladser ned i forhold til 2013. Dermed rykker Danmark ud af top ti og er ikke længere blandt den mest konkurrencedygtige tredjedel af de 33 lande i OECD.
 
De gode nyheder er, at der faktisk er flere områder, hvor Danmark har forbedret sig. I 2013 lå vi i den dårligste tredjedel på 23 pct. af alle benchmark – i år er det 20 pct. 
 
Fornuftigt udgangspunkt, men...
- Overordnet har danske virksomheder et fornuftigt udgangspunkt på flere fronter. Men vores konkurrenter løber hurtigt. Vi kæmper med at få gang i eksporten, og vi tiltrækker historisk få udenlandske investeringer. Den globale konkurrence er skærpet, og Danmark er tvunget til at kæmpe endnu hårdere for at følge med, siger adm. direktør Karsten Dybvad, DI. 
 
Han understreger, at de seneste tal i redegørelsen endnu ikke rummer de positive effekter fra Vækstplan DK, hvor politikerne har taget hul på at sænke de mest skadelige skatter og afgifter. Men det gælder også de øvrige lande, som også har sat gang i omfattende reformer de seneste år. 
 
Bedre veje og enklere regler 
I alle ti år, DI har udgivet Globaliseringsredegørelsen, har Danmark været blandt de dyreste lande at drive virksomhed i. Afgifter, skatter og høje lønninger er blandt de målepunkter, som hele tiden har været en udfordring. 
 
I år rykker Danmark også ned ad listen på områder som infrastruktur og administrative byrder. I Hanstholm er adm. direktør Carsten Beith, FonFisk, helt på linje med konklusionerne. 
 
- Det er dyrt at producere i Danmark, det ved de fleste, og vi er især udfordret på udgifter til løn. Men vi kunne helt sikkert også blive hjulpet af et bedre vejnet og færre danske særregler, siger Carsten Beith.
Dansk Industri på DenOffentlige.dk Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med dette udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder ...
Aktivitet: Artikler: 167 | Events: 2 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 15.03.17 Ledelse
  Her er Ledelseskommissionen: Allan Søgaard er formand

  Regeringen har nedsat en ledelseskommission, der i de kommende 10 måneder skal se nærmere på ledelse i den offentlige sektor. Læs om medlemmer samt Finansministeriets faktaark mv..her.

 • 07.03.17 Ledelse
  Konference: At være leder i et demokrati i bevægelse

  Krav om vækst, udvikling og forandring er et grundvilkår i fremtidens kommunale selvstyre. Konferencen Chef i Teknik og Miljø 2017 stiller derfor skarpt på ledelsesopgaven i det moderne demokrati.

 • 28.02.17 Ledelse
  Indkøbere: Dialog er en gevinst for alle

  Dialogen mellem leverandører og indkøbere er vigtig for samarbejdet om den offentlige sektors indkøb, siger indkøbernes forening, IKA, efter kritik af foreningens Årskonference.

 • 24.02.17 Ledelse
  Indstil en tekst til Sprogprisen.dk

  Har du læst en sprogligt suveræn tekst på de sociale medier? Er du faldet over en fængende hjemmesidetekst? Har du modtaget en mail eller et brev der er knivskarpt formuleret? Så indstil teksten til Sprogprisen.dk!

 • 21.02.17 Ledelse
  Skoleledelse: Behov for målrettet uddannelse

  En COK-undersøgelse peger på, at skoleledernes kerneopgaver har forandret sig så meget, at behovet for at få styrket deres kompetencer peger i flere retninger. En ny og mere praksisnær skolelederuddannelse er i støbeskeen, siger Claus Hjortdal.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige