Dansk rotteteknologi på vej til Smart City Singapore

Danske højteknologiske rottefælder er på vej til at blive en del af Smart City Singapore, som er en del af Singapores Smart Nation program.

Det er bystyret i Singapore, der har fået færden af den danske teknologi, som har disruptet skadedyrsbekæmpelsen i en række europæiske lande og som i øjeblikket er på vej ud i heleverden.

Det er den danske virksomhed WiseCon A/S i Helsinge, der i dag er verdens førende producent af løsninger inden for teknologisk og giftfri bekæmpelse af rotter, der i øjeblikket er i dialog med bystyret i Singapore.

- Singapore er jo en smeltedigel af ny teknologi og bæredygtighed derved også grøn og er en rollemodel inden for anvendelsen af teknologiske løsninger. Derfor er der mange regeringer og offentlige myndigheder fra hele verden, der følger Singapore på den front. Det kan derfor blive et stort udstillingsvindue til hele verden, forklarer Klaus Baagøe-Nielsen, der er salgsdirektør hos WiseCon.

WiseCons svenske partner, Anticimex, har som led i en klar vækststrategi bl.a. opkøbt en række skadedyrsfirmaer i bl.a. Singapore, Australien og USA. Det betyder bl.a., at WiseCon i øjeblikket leverer teknologiske løsninger i Singapore, og det er i den forbindelse bystyret har fået færden af den danske teknologi.

Drage fordel af den digitale revolution

- Det positive er, at politikerne vi har kontakt med, har en åben og positiv tilgang til teknologiske og bæredygtige løsninger. De har kæmpe fokus på, at mennesker og virksomheder kan drage fuld fordel af den digitale revolution, der skaber løsninger som vil øge livskvaliteten hos borgerne med en byudvikling præget af bl.a. bæredygtighed og innovation, siger Klaus Baagøe-Nielsen.

Han peger på, at der i den sammenhæng på verdensplan er en bevægelse i gang i de større byområder, hvor man ønsker at arbejde smartere, mere effektivt og mere grønt. Og her er der selvfølgelig en klar sammenhæng i at bruge effektiv teknologi i stedet for gift.
Også København investerer hvert år millioner af kr. i at udvikle en smartere by, der skaber mere velfærd for pengene, så her vil det også være naturligt i endnu højere grad at se på denne type løsning.

Skadedyrsbekæmpere fra Singapore uddannes i Danmark

Skadedyrsbekæmpere fra Anticimex i Singapore kommer på uddannelse i Danmark, hvor de indvies i den danske teknologi, der nu skal rulles ud i Singapore. Inden for det sidste halve år har WiseCon haft en række skadedyrsbekæmpere på uddannelse, så de kan servicere, installere og monitorere udstyret og løsningerne.

De højteknologiske løsninger tæller både højteknologiske dræberfælder i kloakkerne og på overfladen, som er koblet op på et digitalt styresystem, hvor alle WiseCon’s intelligente fælder administreres og giver tilbagemeldinger fra kloakker og områder. Men også giftfri overvågningsløsninger af rotter og mus, herunder monitorering af bygninger både inde og ude.

WiseCon på DenOffentlige.dk WiseCon er en international virksomhed, der har specialise­ret sig i bæredygtige og langsigtede teknologiske løsninger til rottebekæmpelse - helt uden brug af gift. WiseCon er førende i verden...
Aktivitet: Artikler: 9 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige