DF'er: Landsskadelig virksomhed at byde flygtninge velkomne

Hvis de frivillige i stedet viste samme iver for at hjælpe, når der var en syg, der skulle have en bisidder ved kommunen eller en handicappet, der manglede hjælp til en sommerlejr, så ville det være godt, siger Thisteds viceborgmester og folketingsmedlem for DF, Ib Poulsen, til DR P4 Midt & Vest.

En gruppe frivillige har stået klar ved teltlejren uden for Thisted for at byde flygtninge velkommen. Men sådan en velkomst falder ikke i viceborgmester Ib Poulsens smag.

Flygtninge - migranter - folkevandring

Tusinder og atter tusinder af mennesker kommer i øjeblikket til Europa for at flygte fra forfølgelse og krig med drømmen om et liv i tryghed. Debatten raser om, hvad Europa skal gøre, og hvad Danmark selv skal gøre.
 
 

På Facebookgruppen "Thisted Kommunes byrødder" har en bruger i truende vendinger omtalt de mennesker, der står og byder velkommen, når asylsøgere ankommer til lejren på Bredskabscentret i Thisted.

"Landsskadelig virksomhed. Når krigen kommer, husker vi jer," lød det i en kommentar på Facebook.

Ib Poulsen, (DF) der er viceborgmester i Thisted og folketingsmedlem nåede at trykke "Synes godt om" kommentaren, inden den blev slettet fra siden.

- Det er et udtryk for, at der er en frustration i vores område over, at der kommer så mange migranter, og at vi ikke er i stand til at tage os af vores egne, lyder forklaringen fra Ib Poulsen til DR P4 Midt & Vest.

- Man har så travlt i den her godgørenheds-industri med at tage imod migranter. Hvis de frivillige i stedet viste samme iver for at hjælpe, når der var en syg, der skulle have en bisidder ved kommunen eller en handicappet, der manglede hjælp til en sommerlejr, så ville det være godt. Jeg synes, at vi skal tage os af vores egne først, siger Ib Poulsen til DR P4 Midt & Vest.

Emneord: Flygtninge, Dansk Folkeparti, Flygtningecenter, Thisted Kommune
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1223 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Kommentarer
 • 24.11.15 Flemming Nakinge
  Ondskabs industri??

  Godgørenheds-industri - modsætningen må så være menneskelighed, eller humanisme, som er en udansk udtalelse af godhedsindustrien, hvad den så fremstiller af skadelige produkter. Øllebrødsbarmhjertighed modsætningen er lad falde hvad ikke kan stå. Er der ikke en modsætning er det tom snak

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 07.09.17 Velfærd
  Nu får ældre en robot til at styre pillerne

  Robot skal håndtere medicin hos ældre borgere i eget hjem. Ni kommuner er gået sammen om køb af pillerobot.

 • 27.06.17 Politik
  Her er de 44 frikommuner - i otte netværk

  Regeringen har udpeget otte frikommunenetværk, der består af i alt 44 forskellige kommuner. De får i de næste fire år frihed til at afprøve nye ideer og løsninger i praksis.

 • 05.10.16 Velfærd
  Miljø- og Fødevareministeriet vil ansætte 20 flygtninge

  Flygtningene vil blive ansat i to år og få tilrettelagt et forløb, som tager udgangspunkt i sprogkundskaber og andre færdigheder. De vil få tilbudt bl.a. danskundervisning, og målet er, at de efter ansættelsen er egnet til det danske arbejdsmarked.

 • 03.06.16 Politik
  Bredt forlig om gymnasiereform

  Reform af de gymnasiale uddannelser vil ruste Danmarks studenter til at møde de krav, der venter dem i deres videre uddannelse og tilværelse, og på et arbejdsmarked, der fremover stiller endnu større krav til den enkelte. Hent aftale teksten her.

 • 01.04.16 Politik
  København fortsætter med helbredstjek til flygtninge

  Københavns Kommune vil også fremover tilbyde alle flygtninge et tjek af sundheden, selv om KL og regeringen har afskaffet det obligatoriske helbredstjek. Det vil styrke integrationen, siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF).

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige