DF'er opgiver dobbelt-mandat efter stress

Vælgerne er ikke tjent med en politiker, der arbejder på lavt blus, lyder det fra folketingsmedlem og viceborgmester i Herning, Dennis Flydtkjær (DF). Han dropper byrådsarbejdet efter valget.

Når herningenserne til efteråret skal sammensætte deres byråd, vil den nuværende viceborgmester ikke være at finde på stemmesedlen.
 
DF'eren Dennis Flydtkjær, der også sidder i Folketinget, genopstiller ikke, fortæller han til Jyllands-Posten:

Prøv DenOffentlige

DenOffentlige får ingen mediestøtte og er stadig gratis for for vores 100.000 læsere. 

Prøv os! Bestil vores nyhedsbrev - og få automatisk artikler, debat og konstruktiv viden om velfærdssamfundet.

- Det er gratis 

- Det hele bunder i, at jeg har været syg med stress. Hvis jeg fortsætter, som jeg altid har gjort, ender jeg med en ny sygemelding, og det vil jeg ikke. Både for mig selv og min familie, siger han til avisen.

- Og de, der har stemt på mig, er heller ikke tjent med, at de har en politiker, som er sygemeldt eller arbejder på lavt blus for evigt. Så jeg har været nødt til at skære noget væk, og det blev så byrådet.
 
Dennis Flydtkjær kom i vælten under diskussionen om placeringen af den nye politiskole i det vestlige Danmark.
 
Viceborgmesteren høstede en del kritik for politiskolens endelige placering i Vejle - også selv om han i forløbet op til gik imod partilinjen og argumenterede for at få politiskolen til Herning.
 
DF'eren understreger, at han ikke trækker sig af frygt for at miste sit mandat. Men han erkender, at han muligvis havde stået til lidt af en vælgerlussing. 
/ritzau/
Emneord: Byrådspolitikere, Byrådsarbejde, Lokalpolitikernes arbejdsvilkår, Folketingsmedlemmer, Dansk Folkeparti, Dobbeltmandater, Dennis Flydtkjær, 080317
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 5547

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.09.16 Politik
  Får politikere løn som fortjent? Nyt forskningsprojekt dykker ned i politikernes aflønning

  Hvor meget skal en politiker have i løn, hvis det står til befolkningen? Hvordan synes politikerne selv, de skal aflønnes? Og hvad får de rent faktisk? Det skal en række forskere fra KORA og CBS undersøge i et nyt, stort forskningsprojekt.

 • 22.08.16 Politik
  Randers sagen: Ministerium ændrer afgørelse fra Statsforvaltningen

  Social- og Indenrigsministeriet har i en sag fra Randers omgjort en afgørelse fra Statsforvaltningen. Har forvaltningen først vist et parti nogle dokumenter, skal de være tilgængelige for hele byrådet, siger ministeriet. Randers borgmester rejser sagen i KL.

 • 03.06.16 Politik
  Bredt forlig om gymnasiereform

  Reform af de gymnasiale uddannelser vil ruste Danmarks studenter til at møde de krav, der venter dem i deres videre uddannelse og tilværelse, og på et arbejdsmarked, der fremover stiller endnu større krav til den enkelte. Hent aftale teksten her.

 • 01.06.15 Ledelse
  Få kvinder når til tops i kommunerne

  100 år efter kvinderne fik ret til både at stemme og blive valgt, går det stadig trægt med at få plads på rådhusene. Der sidder en kvinde i tre ud af ti byrådsstole mod fire ud af ti pladser i Folketinget.

 • 06.05.14 Politik
  Ekstra revision af tabt arbejdsfortjeneste

  Sideløbende med at Statsforvaltningen beder 40 kommuner undersøge reglerne for tabt arbejdsfortjeneste til politikerne, beder Kolding Kommune et revisionsselskab om en uvildig undersøgelse af forholdene.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige