DI: Kommuner kan spotte nødlidende hjemmehjælps-firmaer

Danskerne er glade for at kunne vælge et privat hjemmehjælps-firma i stedet for kommunens tilbud. Derfor er det vigtigt, at få det marked til at fungere.

Det siger branchedirektør Mette Rose Skaksen fra Dansk Industri i en kommentar til gårsdagens konkurs i IMS Service i Frederikshavn. Det tredje private konkurs i år.

Hendes råd til kommunerne lyder blandt andet: Stil nu krav til virksomhederne og undersøg, om det er en sund virksomhed.

- Få også lavet nogle aftaler med hinanden om at have en løbende kontakt og dialog. Følg med i, hvordan det går virksomheden. Hav en tradition om at holde lidt øje - og hvis der er nogle røde lamper, der blinker, så tag kontakt til virksomheden, siger hun til DR Nordjylland.

Skulle uheldet så alligevel være ude, så er det også en god ide at have en beredskabsplan klar i skuffen, siger Mette Rose Skaksen.

- Der er en række ting, kommunerne kan gøre selv for at minimere risikoen. Dansk Industri vil gerne hjælpe med at sprede de gode eksempler og erfaringer, så vi kan få det her marked til at fungere, siger Mette Rose Skaksen.

Emneord: Hjemmepleje, Konkursbølge, Konkurser, Offentligt privat samarbejde, Dansk Industri, DI, Mette Rose Skaksen
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 922 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 07.02.17 Infrastruktur
  Helsingør bygger nyt stadion

  ”Det gamle stadion er udtjent og derfor har et stort flertal i byrådet besluttet sig for et nyt stadion på Gl. Hellebækvej, hvor det var vigtigt for os og en stor ambition, at der også bliver taget hensyn til andre idrætsgrene og områdets karakter," siger borgmester Benedikte Kiær.

 • 02.02.17 Ledelse
  DI får anerkendelse for debat om konkurser

  IKA, Foreningen af offentlige indkøbere, tildeler Dialogpris 2017 til Dansk Industri. Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.

 • 02.02.17 Infrastruktur
  Danmarks første OPP-psykiatri-sygehusbyggeri i Vejle står klar

  Team OPP og Region Syddanmark kan nu indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle. De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten.

 • 12.01.17 Politik
  Regeringen igangsætter servicetjek af offentlige erhvervsaktiviteter

  Private virksomheder skal ikke udsættes for ulige konkurrence fra offentlige myndigheder. Det er regeringens holdning, at det offentlige ikke skal bevæge sig ind på private markeder og udføre opgaver, der ligger langt ud over det offentliges kerneområde.

 • 13.12.16 Infrastruktur
  En ringvej og to fjordforbindelser i spil til OPP

  Når der fremover skal bygges nye veje, tunneller, broer m.v. skal pensionskasser, lokale og private investorer i langt højere grad aktiveres, mener Ole Birk Olesen, der er transport-, bygnings- og boligminister.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige