DI: Kommuner må se på praksis efter nyt konkursramt plejefirma

Dansk Industri mener, kommunerne må kigge på deres praksis i samarbejdet og de betingelser, de byder de private leverandører efter endnu pleje- og omsorgsvirksomhed må dreje nøglen om.

Endnu pleje- og omsorgsvirksomhed må dreje nøglen om.

Det jyske firma BR Service gik tirsdag konkurs, og det går ud over omkring 800 borgere i Aarhus og Hedensted.

Læs mere fra DI - Dansk Industri

Erhvervslivets brancefællesskab, DI, er redaktør for eget indhold på DenOffentlige.

Læs flere historier, forslag og oplæg fra DI her.

Ifølge Dansk Industri (DI) overstiger antallet af konkurser i pleje- og omsorgsbranchen langt antallet af konkurser i erhvervslivet.

Læs også: Rådmand til Christiansborg: Lav reglerne om

Det er derfor på høje tid, at de kommunale ordregivere - det vil sige kommunerne - kigger på deres praksis i samarbejdet og de betingelser, som de byder de private leverandører, lyder opfordringen fra Mette Rose Skaksen, branchedirektør, DI Service.

- Med overvejende fokus på priskonkurrence mellem leverandørerne og kritisable rammevilkår er flere kommuner i fuld gang med at ødelægge en branche, som skal sikre borgerne det frie valg. Omkostninger er andet end det kortsigtede prisfokus, og konkurrencen skal også bruges til at udvikle og forbedre kvaliteten, siger Mette Rose Skaksen.

Hun henviser til, at tal fra Sundheds- og Ældreministeriet viser, at 70 procent af de ældre ønsker det frie valg mellem leverandører.

- De kommunale ordregivere er langt hen af vejen ansvarlige for de vilkår de private virksomheder i pleje- og omsorgsbranchen skal operere i, siger Mette Rose Skaksen.

 

Kommunerne kan få vejledning

Ifølge branchedirektøren har Dansk Sundhed og Velfærd, som er brancheorganisation for de private virksomheder, længe søgt en dialog med kommunerne og sagen.

Branchen tager dette meget alvorligt, og DI har fået Kammeradvokaten til at udarbejde en vejledning til forebyggelse af konkurser til kommunerne.

Derudover har Dansk Sundhed og Velfærd taget initiativ til en række fælles pejlemærker fra en række organisationer til udvikling af vores ældrepleje.

- Vi fortsætter naturligvis dialogen, men bolden ligger også ude i kommunerne nu, siger Mette Rose Skaksen.

Vejledning til kommunerne kan findes her

Emneord: OPS, Offentligt privat samarbejde, Mette Rose Skaksen, Konkursbølge., Konkurser, Udbud, Private leverandører, Dansk Sundhed og Velfærd, Kammeradvokaten, DI, Dansk Industri
Dansk Industri på DenOffentlige.dk Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med dette udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder ...
Aktivitet: Artikler: 159 | Events: 2 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 28.02.17 Ledelse
  Indkøbere: Dialog er en gevinst for alle

  Dialogen mellem leverandører og indkøbere er vigtig for samarbejdet om den offentlige sektors indkøb, siger indkøbernes forening, IKA, efter kritik af foreningens Årskonference.

 • 07.02.17 Politik
  Lejeaftale om Arena Fyn er sandsynligvis i strid med reglerne

  Odense Kommunes tillægsaftale om brugsretten til Arena Fyn fra oktober 2013 er sandsynligvis i strid med reglerne om støtte, fortælle kommunen i en pressemeddelelse.

 • 07.02.17 Infrastruktur
  Helsingør bygger nyt stadion

  ”Det gamle stadion er udtjent og derfor har et stort flertal i byrådet besluttet sig for et nyt stadion på Gl. Hellebækvej, hvor det var vigtigt for os og en stor ambition, at der også bliver taget hensyn til andre idrætsgrene og områdets karakter," siger borgmester Benedikte Kiær.

 • 02.02.17 Ledelse
  DI får anerkendelse for debat om konkurser

  IKA, Foreningen af offentlige indkøbere, tildeler Dialogpris 2017 til Dansk Industri. Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.

 • 02.02.17 Infrastruktur
  Danmarks første OPP-psykiatri-sygehusbyggeri i Vejle står klar

  Team OPP og Region Syddanmark kan nu indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle. De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige