Djøf: Det har slået klik for statsrevisorernes formand

Ledelse

07/11/2014 14:55

Nick Allentoft

Djøf: Uhørt krænkende, at statsrevisor-formand beskylder Justitsministeriet for at være ligeglad med mennesker. En velvalgt ny departementschef kan være nøglen til ro i Justitsministeriet, mener Hans Engell.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

- Det må have slået helt klik for ham.

Sådan lyder det fra juristernes og økonomernes fagforbund, Djøf, efter at statsrevisorernes formand, Peder Larsen (SF), højst opsigtvækkende har kritiseret de ansatte i Justitsministeriet for at sætte jura over mennesker.

- Det er helt uhørt og krænkende at beskylde ansatte i Kriminalforsorgen, politiet anklagemyndigheden og ved domstolene for at være ligeglade med menneskers ve og vel, siger administrerende direktør i Djøf Mogens Kring Rasmussen.

Peder Larsen har sagt til DR Nyheder, at "Justitsministeriet er mere optaget af den rene jura frem for, at det drejer sig om mennesker og deres retssikkerhed".

Det sker med henvisning til tal fra Rigsrevisionen, der viser, at sagsbehandlingstiden, fra en kriminel handling bliver anmeldt, til den kriminelle begynder afsoning i fængsel i gennemsnit, er på hele 433 dage.

- Jeg tror, at alle er enige i, at det er en alt for lang sagsbehandlingstid, men det har jo ikke noget med topjuristerne i Justitsministeriet at gøre. Det er Folketinget, der vedtager lovene og afsætter ressourcer til retsvæsnet og politiet, siger Mogens Kring Rasmussen og fortsætter:

- Folk knokler i det daglige med færre og færre ressourcer i forhold til opgaverne, og hvis de så samtidig skal anklages af formanden for statsrevisorerne for at være ligeglade med menneskers ve og vel, så er grænsen ikke bare nået, men også overskredet med adskillige længder.

Hans Engell: Justitsministeriet er i krise   - Uroen er et udtryk for, at Justitsministeriet er i krise.

Sådan lyder den kontante udmelding fra politisk kommentator Hans Engell, efter Politiken fredag kan berette, at der torsdag var krisemøde i Justitsministeriet, hvor flere embedsmænd fortalte om et tilspidset og hårdt arbejdsklima i relationen til justitsminister Mette Frederiksen (S).

Ministerens vigtigste opgave bliver nu at finde en ny departementschef, der kan skabe ro på de indre og ydre linjer - men det bliver ikke en nem opgave, siger Hans Engell.

- Det skal være en af Danmarks dygtigste jurister, som samtidig har forstand på politik, og som Folketinget og medarbejderne i Justitsministeriet kan have tillid til.

- Det er en ekstremt krævende post at besætte, men ministeren har brug for, at det kommer på plads meget hurtigt, hvis ministeriets problemer ikke skal blive større. En muligvis kommende statsministerkandidat har brug for et signal om godt arbejdsklima og ro i sit ministerium, siger Hans Engell.

Tidligere i denne uge blev departementschef Anne Kristine Axelsson flyttet fra Justitsministeriet til en lignende rolle i Kirkeministeriet.

Sagen om Folketingets retsudvalgs besøg på Christiania i 2012 kostede Morten Bødskov (S) jobbet som justitsminister, mens en efterfølgende undersøgelse af ministeriets embedsfolk om medvirken til en "nødløgn" og forkerte viderebragte oplysninger til Folketinget skabte intern uro i ministeriet.

- Det er tydeligt, at der har været brug for nogle interne opsange. Det er åbenbart det, medarbejderne og juristerne har reageret på. Men det er uacceptabelt for en minister, hvis ministeriet leverer forkerte pressemeddelelser og forkerte oplysninger til Folketinget.

- Det har formentlig været Justitsministeriets kultur, der er stødt sammen med en kontant og krævende minister, siger Hans Engell om den nuværende uro, der er kommet, blot en måned efter Mette Frederiksen tiltrådte i Justitsministeriet.

Ritzau har forsøgt at få tidligere justitsminister Karen Hækkerup (S) til at give en vurdering af arbejdsstemningen i Justitsministeriet under hendes ministerperiode. Hun ønsker ikke at udtale sig om tiden som minister.

 

Mest Læste

Annonce

10/12/2024

På blot 2 minutter fandt jeg den billigste bilforsikring til min nye bil, og der var mange penge at spare.