Efter dom for skattesvig: Kommune opsiger Forenede

- Vi lavede en politisk aftale, da vi valgte Forenede Service efter et rengøringsudbud. Hvis Michael Krogh blev dømt for skattesvig, ville vi opsige aftalen, og det sker nu, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen.

Rengøringsfirmaet Forenede Service mister nu sin første store kontrakt som direkte konsekvens af en dom for skattesvig, som medejer Michael Krogh modtog i sidste uge. Et enigt økonomiudvalg i Fredensborg Kommune besluttede i aftes, at kommunen skal opsige kontrakten på over 25 mio. kr. årligt, skriver Frederiksborg Amts Avis, onsdag.

DenOffentlige vil være dit medie

DenOffentlige er public service på markedsvilkår. Vi får ingen mediestøtte og er stadig gratis for læserne.

Prøv os! Bestil vores nyhedsbrev - og få automatisk artikler, debat og konstruktiv viden om velfærdssamfundet.

- Det er gratis 

 

- Vi lavede en politisk aftale, da vi valgte Forenede Service efter et rengøringsudbud. Hvis Michael Krogh blev dømt for skattesvig, ville vi opsige aftalen, og det sker nu. Argumentet er, at vi ikke vil have leverandører, der har den adfærd, forklarer Thomas Lykke Pedersen (S), borgmester i Fredensborg Kommune.

I de seneste mange år har Forenede Service vundet udbuddene i Fredensborg Kommune, selvom selskabet har været kritiseret for at bruge underleverandører, hvis medarbejdere havde slavelignende vilkår. 

- Det har været et ukønt forløb, og man kan sige, at vi måske allerede tidligere skulle have stoppet samarbejdet. Men vi har også den holdning, at man skal være dømt for noget kriminelt, før vi opsiger en kontrakt, uddyber Thomas Lykke Pedersen.

Beslutningen vil koste Fredensborg Kommune omkring 2,5 millioner kroner årligt, fordi Forenede Service var markant billigere end konkurrenterne.

Forenede Service forsøgte i sidste uge at komme kritikken i møde ved at lade Michael Krogh træde ud af bestyrelsen i den familieejede virksomhed, hvor Michael Krogh personligt ejer 13 procent. Michael Krogh blev idømt en bøde på 11 millioner kroner og skal i fængsel i to et halvt år for groft skattesvig. Sagen er anket til landsretten.

Emneord: Forenede Service, Fredensborg Kommune, OPS, Offentligt privat samarbejde, Skattesnyd, Thomas Lykke Pedersen, Rengøringsbranchen, 250117
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 929 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 07.02.17 Politik
  Lejeaftale om Arena Fyn er sandsynligvis i strid med reglerne

  Odense Kommunes tillægsaftale om brugsretten til Arena Fyn fra oktober 2013 er sandsynligvis i strid med reglerne om støtte, fortælle kommunen i en pressemeddelelse.

 • 07.02.17 Infrastruktur
  Helsingør bygger nyt stadion

  ”Det gamle stadion er udtjent og derfor har et stort flertal i byrådet besluttet sig for et nyt stadion på Gl. Hellebækvej, hvor det var vigtigt for os og en stor ambition, at der også bliver taget hensyn til andre idrætsgrene og områdets karakter," siger borgmester Benedikte Kiær.

 • 02.02.17 Ledelse
  DI får anerkendelse for debat om konkurser

  IKA, Foreningen af offentlige indkøbere, tildeler Dialogpris 2017 til Dansk Industri. Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.

 • 02.02.17 Infrastruktur
  Danmarks første OPP-psykiatri-sygehusbyggeri i Vejle står klar

  Team OPP og Region Syddanmark kan nu indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle. De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten.

 • 26.01.17 Infrastruktur
  Kongernes Nordsjælland: Nationalparken vokser sig større

  Antallet af lodsejere, der gerne vil være med i den kommende Nationalpark Kongernes Nordsjælland, er vokset markant i de seneste par måneder. 200 lodsejere er blevet til 300, og for de interesserede, er sidste chance for at melde sig den 30. januar.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige