Efter konkursbølge: DI glæder sig over stor tilfredshed med privat pleje

Efter sidste års konkursbølge glæder DI direktør sig over, at ældres tilfredshed med privat pleje stadig ligger meget højt.

Sundheds- og Ældreministeriet brugte årets sidste dag i 2015 til at offentliggøre resultaterne af en landsdækkende brugerundersøgelse om hjemmehjælp i eget hjem og i plejebolig/plejehjem. Brugerundersøgelsen gennemføres hvert 2. år og i lighed med tidligere år er tilfredsheden hos brugere med private leverandører mindst på niveau med brugere med kommunal leverandør.

- Efter en periode med historier i medierne om konkurser og den usikkerhed det skaber, så er det godt at høre, at det ikke har påvirket tilfredsheden hos de ældre, der modtager hjælp fra private leverandører. For mig viser det, at de private leverandører leverer en pleje og omsorg af høj kvalitet, siger Mette Rose Skaksen, branchedirektør i DI Service.

De ældre er blandt andet blevet bedt om at vurdere antallet af forskellige medarbejdere, ensartethed i den praktiske hjælp og om de aftalte tidspunkter bliver overholdt. Undersøgelsen viser, at der er større tilfredshed med de private leverandører end de kommunale leverandører. Derudover er andelen af ældre, der er meget utilfredse, højere for brugere med kommunal leverandør. Og andelen af borgere, der er meget tilfredse, er højere for brugere med privat leverandør.

- Tilfredshedsundersøgelsen bekræfter, at de private leverandører kan være med til at udvikle ældreplejen. Særligt når det drejer sig om at sikre kontinuitet blandt medarbejderne og ensartethed i servicen, kan de private leverandører bidrage, mener Mette Rose Skaksen.

Den samlede tilfredshed for modtagere af praktisk hjælp fra en privat leverandør er lidt større end blandt borgere med kommunal leverandør.

Den samlede tilfredshed for modtagere af personlig pleje er lidt større hos de kommunale leverandører, hvilket nok skyldes et meget lille antal besvarelser for modtagere af personlig pleje fra private leverandører.

- Der er generelt en høj tilfredshed med ældreplejen, og det er bestemt positivt. Men hvis vi skal udvikle ældreplejen yderligere og hæve kvaliteten, skal de enkelte offentlige og private leverandører kunne benchmarkes mod hinanden. Der er behov for at udvikle tilfredshedsmålingen, så den kan bruges, når de ældre skal vælge leverandør, siger Mette Rose Skaksen, branchedirektør i DI Service.

Hele tilfredshedsundersøgelsen fra Sundheds- og Ældreministeriet kan læses her.

 

Emneord: Plejecenter, Målinger, Meningsmåling, Brugerundersøgelse, Sundheds- og Ældreminister, Sophie Løhde, Ældrebolig, Hjemmehjælp, Hjemmepleje, DI, Mette Rose Skaksen, Offentligt privat samarbejde, OPS
Dansk Industri på DenOffentlige.dk Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med dette udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder ...
Aktivitet: Artikler: 182 | Events: 2 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 16.11.17 Ledelse
  Innovationsminister iværksætter kulegravning af bureaukrati

  I 12 kommuner er der nu igangsat kulegravninger af bl.a. regler og dokumentationskrav på dagtilbuds- og ældreområdet. Kulegravningerne skal være med til at give medarbejderne mere tid til kerneopgaverne, siger ministre. Hent kommissorier her.

 • 15.11.17 Politik
  Regeringsudspil vil rydde ud i regeljungle for ledige

  Markant mindre bureaukrati. Mere frihed til kommunerne. Og alle skal med. Regeringen lægger med sit udspil op til en gennemgribende forenkling af beskæftigelsesindsatsen, der skal frigøre ressourcer i landets jobcentre til at hjælpe ledige i beskæftigelse.

 • 10.11.17 Bæredygtighed
  3R Kontor vinder Grøn Indkøbspris 2017

  Torsdag uddeltes Grøn Indkøbspris ved konferencen Grønne Indkøb i Politik og Praksis. Prisen gik til 3R Kontor. 3R har udmærket sig ved at fremme et marked for genanvendte møbler for offentlige og private indkøbere og skabe fokus på cirkulær økonomi.

 • 08.11.17 Politik
  Erhvervsministeren vil fremme ansvarlige offentlige indkøb

  Hvis den offentlige sektor skal blive bedre til at lave ansvarlige offentlige indkøb, skal der gøres op med uklare krav til leverandørerne. Erhvervsministeren er nu gået i dialog med KL om at igangsætte en række initiativer på området.

 • 25.10.17 Velfærd
  DI: Tiltrængt fokus på borgernes frie valg

  Regeringen har i dag præsenteret sit udspil til at styrke og udvide borgernes frie valg. DI er tilfredse med, at regeringen skærper fokus på borgernes frie valg, som på flere områder i dag ikke fungerer godt nok.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige