Femern-entreprenører skærer milliarder af tilbud

Længere anlægsperiode og tekniske justeringer har baberet milliarder af anlægssummen, skriver Licitationen.

De prækvalificerede entreprenørkonsortier har skåret flere milliarder af deres tilbud på Femern-forbindelsen, siden de afgav tilbud første gang i december sidste år, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Det har transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) onsdag efter Licitationen - Byggeriets Dagblads oplysninger kunnet fortælle partierne, der udgør forligskredsen om Femern-projektet.

Entreprenørkonsortiernes bud på de fire store tunnel- og anlægskontrakter var oprindelig ni mia. kroner eller 20 procent over det skønnede.

”Når det har været muligt at reducere priserne, hænger det sammen med flere forhold. Vigtigst er længere anlægsperiode, som betyder færre omkostninger til produktionsanlæg og samtidig også mindre risiko, blandt andet for dagbøder. Desuden har nogle tekniske tiltag gjort byggeprocessen mindre kompliceret”, siger direktør Lars Carlsen fra Per Aarsleff A/S, der er eneste danske entreprenørvirksomhed, som indgår i et af de store deltagende konsortier.

Han ønsker dog ikke at gå i nærmere detaljer.

Emneord: OPS, Offentligt privat samarbejde, Udbud, Femern-forbindelse
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1278 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 10.11.17 Bæredygtighed
  3R Kontor vinder Grøn Indkøbspris 2017

  Torsdag uddeltes Grøn Indkøbspris ved konferencen Grønne Indkøb i Politik og Praksis. Prisen gik til 3R Kontor. 3R har udmærket sig ved at fremme et marked for genanvendte møbler for offentlige og private indkøbere og skabe fokus på cirkulær økonomi.

 • 08.11.17 Politik
  Erhvervsministeren vil fremme ansvarlige offentlige indkøb

  Hvis den offentlige sektor skal blive bedre til at lave ansvarlige offentlige indkøb, skal der gøres op med uklare krav til leverandørerne. Erhvervsministeren er nu gået i dialog med KL om at igangsætte en række initiativer på området.

 • 25.10.17 Velfærd
  DI: Tiltrængt fokus på borgernes frie valg

  Regeringen har i dag præsenteret sit udspil til at styrke og udvide borgernes frie valg. DI er tilfredse med, at regeringen skærper fokus på borgernes frie valg, som på flere områder i dag ikke fungerer godt nok.

 • 25.10.17 Infrastruktur
  Ny rapport: Letbanen bliver hovedstadens største vækstmotor

  32 mia. kroner i private investeringer, 36.500 nye arbejdspladser og 32.000 nye borgere. Nye tal peger på, at Hovedstadens Letbane forventes at blive en endnu bedre investering end først antaget, når den er anlagt i de Københavnske omegnskommuner.

 • 05.10.17 Politik
  Nye regler skal forebygge konkurser i hjemmeplejen

  Retvisende priser, lovkrav om beredskabsplaner og et styrket samarbejde mellem kommuner og private hjemmeplejefirmaer. Det er nogle af de initiativer, som skal være med til at forebygge konkurser i hjemmeplejen. Hent aftalen her.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige