Flertal i regionsråd vil politianmelde Carl Holst

Når politikerne i Region Syddanmark mødes mandag for at diskutere Carl Holst-sagen, så er der flertal for at anmelde den tidligere regionsrådsformand til politiet.

Det står klart allerede i dag, skriver DR Syd.

Politianmeldelse er den naturlige konsekvens af Statsforvaltningens konklusion af, at Carl Holst har fået bistand til sin private valgkamp af en regionsansat, siger regionsrådsformand Stephanie Lose fra Venstre.

Det bakker næstformand i Region Syddanmark, socialdemokraten Poul-Erik Svendsen, op om.

Ledelseskrisen i Region Syd

Siden Carl Holst (V) forlod posten som mangeårig formand for Region Syddanmark er skeletterne væltet ud af skabene. En decideret ledelseskrise folder sig ud for borgerne, og slagsmålene mellem de politiske fløje spidser til mens sag efter sag blottes. 

Læs de væsentligste historier i sagen her

- Jeg vil anbefale den socialdemokratiske gruppe, at det bakker vi op om. Tilsynet har helt klart sagt, at der er foregået ulovligheder, og så er det politiets opgave at få det her undersøgt til bunds, siger Poul Erik Svendsen til DR Syd.

I går lørdag kunne DR Syd fortælle om indholdet i den stribe af mails mellem regionsansatte Christian Ingemann og Carl Holst, som Statsforvaltningen ligger til grund for dens vurdering.

Statsforvaltningen konkluderede så sent i fredags, at det var ulovligt, at Carl Holst brugte Christian Ingemann, der var ansat af regionen i projektet "Smart vækst og Velfærd" til at føre folketingsvalgkamp for Carl Holst.

Dansk Folkeparti er klar til at tage sagen et skridt videre med et erstatningskrav, siger gruppeformand, Thies Mathiesen.

- Er det sket i arbejdstiden, hvor han normalt skulle have arbejdet for regionen, så er det jo en helt klar overtrædelse af de regler, som der er på området, og så må Carl Holst jo selvfølgelig honorere de timer, som vi finder frem til, at der er foregået i Carl Holsts tjeneste, siger Thies Mathiasen til DR Syd.

Redegørelsen fra Statsforvaltningen bliver behandlet i regionsrådet i Region Syddanmark mandag den 23. november.

Carl Holst afviser ellers selv over for Statsforvaltningen at have misbrugt skatteborgernes penge ved at lade den regionsansatte Christian Ingemann føre valgkamp for ham, da han stadig var formand for Region Syddanmark. Det viser en aktindsigt i Carl Holsts svar til Statsforvaltningen, som DR Syd har fået.

Carl Holst afviser ikke, at Christian Ingemann har hjulpet ham i valgkampen - men at det skete på privat initiativ, frivilligt og ulønnet.

- Nogle af disse valgkampsaktiviteter skete også inden for det, man kalder normal arbejdstid. På samme måde, som noget af hans arbejde for Region Syddanmark skete uden for normal arbejdstid, lyder det i svaret fra Carl Holst.

Carl Holst siger til DR Syd, at han ikke ønsker at kommentere de konkrete eksempler på mailkorrespondancerne. Han henviser til sit svar til Statsforvaltningen.

Emneord: Carl Holst, Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen, Stephanie Lose, Christian Ingemann, Thies Mathiesen
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 934 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.02.17 Infrastruktur
  Danmarks første OPP-psykiatri-sygehusbyggeri i Vejle står klar

  Team OPP og Region Syddanmark kan nu indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle. De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten.

 • 08.12.16 Velfærd
  Region Syddanmark i den absolutte europæiske elite inden for sund og aktiv aldring

  Flere års målrettet satsning og indsats inden for sundheds- og velfærdsinnovation placerer Region Syddanmark i en international elite. Det vil betyde nye arbejdspladser i regionen, lyder det fra udvalgsformand.

 • 09.02.16 Politik
  Sønderjyske borgmestre står sammen om sygehus

  Borgmestrene i fire sønderjyske kommuner sender fælles høringssvar til Region Syddanmark om besparelserne på sundhedsområdet. De vil bl.a. redde Tønder Sygehus.

 • 21.01.16 Politik
  Byråd går på gaden i kampen for Middelfart Sygehus

  TIL KAMP MOD SPAREPLAN: Grænsen for centralisering er nået, mener borgmester Steen Dahlstrøm. Lørdag den 23. januar går han og kollegerne på gaden flere steder i kommunen for at samle underskrifter ind imod Region Syddanmarks spareplaner for Middelfart Sygehus. Et samlet byråd kalder planerne for ’penge ud af vinduet’.

 • 07.04.15 Ledelse
  Ny strategi for de syddanske styrker

  Syddanmark har gode muskler at spille med, når det gælder områderne bæredygtig energi, sundheds- og velfærdsinnovation, turisme og design. Og det er dem, der skal løfte de kommende års udfordring med at skabe flere arbejdspladser og vækst i det syddanske.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige