Forenede betaler 500.000 kroner efter lønsnyd

500.000 kroner. Så meget har Danmarks næststørste rengøringskoncern, Forenede Service, foreløbig efterbetalt til nuværende og tidligere medarbejdere i løbet af de tre seneste måneder.

Dertil kommer, at der er flere faglige sager med krav om efterbetaling, hvor sagerne endnu ikke er løst.

Det er fortrinsvis udlændinge, som er blevet snydt for løn. De snydte medarbejdere har hovedsageligt gjort rent på offentlige institutioner i Nordsjælland. I nogle tilfælde har Danmarks næststørste rengøringsfirma sparet lønudgifter. I andre tilfælde er medarbejdere blevet snydt for løn, som i stedet gang på gang er blevet udbetalt til andre personer i firmaet, erfarer Fagbladet 3F.

Siden slutningen af marts har Forenede Service efterbetalt manglende løn enten efter krav fra firmaets medarbejdere eller 3F. 3F Frederiksværk-Frederikssund har i fire sager skaffet i alt knap 150.000 kroner til flere medlemmer:

- Jeg har endnu ikke gennemgået en lønseddel fra Forenede Service, hvor alt var i orden. Det er min opfattelse, at rigtig mange medarbejdere er blevet snydt i større eller mindre grad under de nu tidligere chefer i Nordsjælland, siger faglig sekretær Poul Andersen.

Fagbladet 3F har tidligere afsløret, at Forenede Service gennem flere år har fået udført sort, illegalt og underbetalt rengøring på offentlige institutioner. Siden 2012 er der blevet efterbetalt godt 2,4 millioner kroner fra Forenede Service.

Direktør for Forenede Service Steen Gede ønsker ikke at kommentere sagen.

Emneord: OPS, Forenede Service, Steen Gede, Fagbladet 3F
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 921 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 07.02.17 Politik
  Lejeaftale om Arena Fyn er sandsynligvis i strid med reglerne

  Odense Kommunes tillægsaftale om brugsretten til Arena Fyn fra oktober 2013 er sandsynligvis i strid med reglerne om støtte, fortælle kommunen i en pressemeddelelse.

 • 07.02.17 Infrastruktur
  Helsingør bygger nyt stadion

  ”Det gamle stadion er udtjent og derfor har et stort flertal i byrådet besluttet sig for et nyt stadion på Gl. Hellebækvej, hvor det var vigtigt for os og en stor ambition, at der også bliver taget hensyn til andre idrætsgrene og områdets karakter," siger borgmester Benedikte Kiær.

 • 02.02.17 Ledelse
  DI får anerkendelse for debat om konkurser

  IKA, Foreningen af offentlige indkøbere, tildeler Dialogpris 2017 til Dansk Industri. Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.

 • 02.02.17 Infrastruktur
  Danmarks første OPP-psykiatri-sygehusbyggeri i Vejle står klar

  Team OPP og Region Syddanmark kan nu indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle. De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten.

 • 12.01.17 Politik
  Regeringen igangsætter servicetjek af offentlige erhvervsaktiviteter

  Private virksomheder skal ikke udsættes for ulige konkurrence fra offentlige myndigheder. Det er regeringens holdning, at det offentlige ikke skal bevæge sig ind på private markeder og udføre opgaver, der ligger langt ud over det offentliges kerneområde.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige