Forsøgte at deltage i flygtningedebat: Politiker dropper facebook efter shitstorm

Venstrepolitikeren Thomas Bak har lukket sin facebook-profil efter shitstorm i flygtningedebat, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Venstrepolitikeren Thomas Bak har lukket sin facebook-profil efter shitstorm i flygtningedebat, skriver Frederiksborg Amts Avis.


To kluntrede og dumme opdateringer på facebook har udløst så hårde reaktioner, at Venstre-politikeren Thomas Bak har valgt at lukke sin profil ned og pålægge sig selv en karantæne de næste mange måneder.

- Jeg lavede en uheldig opdatering, som jeg har undskyldt. Men jeg havde stukket hånden i en hvepserede, og det blev udlagt som om, at jeg var racist, fremmedfjendsk og menneskehader. Jeg gider ikke bruge min tid på at blive kaldt nazist, fortæller Thomas Bak, der sidder i byrådet for Venstre i Fredensborg Kommune.

I slutningen af august skrev han:
»Moral er godt - dobbeltmoral er dobbelt så godt. Hvem brændte for 10 år siden Dannebrog af og angreb danske ambassader? Og hvem vil nu gerne have asyl i / immigrere til Danmark«.

Det var en opdatering, som blev delt flittigt på facebook og sendte Thomas Bak en tur i landsmedierne, hvor han hurtigt blev undsagt af partitoppen. Efter tre dage kom han med en uforbeholden undskyldning, men få dage senere delte han et billede af affald i østrigske busser, brugt af flygtninge - og det udløste en ny bølge af hårde reaktioner.

Thomas Bak ærgrer sig over de kluntede opdateringer, som han dog også føler hurtigt bliver misfortolket. Pludselig blev han lagt for had af gamle bekendte fra sin hjemstavn.

- Jeg synes selv, at jeg er en seriøs politiker, der vælger at have lidt kant. Men hvis resultatet er, at jeg får prædikatet nazist, sætter jeg gerne min facebook på pause, forklarer Thomas Bak og tilføjer, at den beslutning har han selv taget.

Emneord: Flygtninge, Facebook, Thomas Bak, Flygtningedebat, Venstre, Venstre i Fredensborg
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1229 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 19.01.17 Infrastruktur
  Facebook etablerer datacenter i Odense

  Virksomheden bag verdens største sociale netværk, Facebook, har besluttet at anlægge et ca. 56.500 m2 stort datacenter i Tietgenbyen ved Odense. Det samlede projekt omfatter blandt andet 2 datahaller, som hver bliver mere end 25.000 m2 samt 6.500 m2 administrationsbygning.

 • 05.10.16 Velfærd
  Miljø- og Fødevareministeriet vil ansætte 20 flygtninge

  Flygtningene vil blive ansat i to år og få tilrettelagt et forløb, som tager udgangspunkt i sprogkundskaber og andre færdigheder. De vil få tilbudt bl.a. danskundervisning, og målet er, at de efter ansættelsen er egnet til det danske arbejdsmarked.

 • 03.06.16 Politik
  Bredt forlig om gymnasiereform

  Reform af de gymnasiale uddannelser vil ruste Danmarks studenter til at møde de krav, der venter dem i deres videre uddannelse og tilværelse, og på et arbejdsmarked, der fremover stiller endnu større krav til den enkelte. Hent aftale teksten her.

 • 01.04.16 Politik
  København fortsætter med helbredstjek til flygtninge

  Københavns Kommune vil også fremover tilbyde alle flygtninge et tjek af sundheden, selv om KL og regeringen har afskaffet det obligatoriske helbredstjek. Det vil styrke integrationen, siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF).

 • 03.03.16 Velfærd
  Ønsker opgør med klientgørelse af flygtninge: Zornig efterlyser velfærdsreformer

  De nytilkomne flygtninge udstiller problemerne med de danske velfærdssystemer. Mens ni ud af ti flygtninge erklærer sig jobparate ved ankomst, mener danske jobcentre det modsatte.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige