Fynsk politikrise: Borgmestre vil have lokalpoliti tilbage

Ledelseskrise hos Fyns Politi får fire borgmestre til at efterlyse forandringer.

Krisen i Fyns Politi får nu fire borgmestre op af stolen.

De opfordrer den fynske politiledelse til at genoverveje den stribe lukninger af politistationer, som netop er blevet gennemført på Fyn.

600 fynske betjente afbrød onsdag alt samarbejde med ledelsen i Fyns Politi på grund af mistillid. Det har fået politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen til at varsle, at hun vil kigge indad.

De fynske borgmestre vil tage hende på ordet.


- Hvis man er villig til at kigge rigtigt indad, så må man også tage chancen og erkende, at den her proces er kørt et sted hen, hvor den ikke skulle hen, siger borgmester i Assens Kommune Søren Steen Andersen (V).

Også Middelfarts borgmester Steen Dahlstrøm (S) opfordrer til, at Fyns Politi nu gentænker omorganiseringen af politikredsen.

- De skal i arbejdstøjet og starte en ny proces, hvor vi får et effektivt, men også synligt politi her på Fyn.

Derudover slår borgmestrene i Nyborg og Kerteminde kommuner til lyd for, at politiledelsen ruller ændringerne tilbage.

Borgmesteren i Nordfyns Kommune, Morten Andersen (V), er uenige med sine kollegaer.

- Den nye model, mener jeg, den nordfynske befolkning kan være tilfredse med. Jeg ser ingen grund til at lave ændringer, siger den nordfynske borgmester.

3. oktober trådte en reorganisering af Fyns Politi i kraft. Det betyder, at de fynske betjente er centraliseret og kører ud fra stationer i Odense og Svendborg.

I byer som Nyborg, Kerteminde og Middelfart er der nu en såkaldt politibutik, hvor betjentene kun befinder sig i korte tidsrum.

Ledelsen mødes i dag til krisemøde med betjentene efter deres mistillidsvotum.

Emneord: Politi, Fyn, Politireform, Kit Claudi Grøn-Iversen, Steen Dahlstrøm, Middelfart Kommune, Fyns Politi, Morten Andersen, Nordfyns Kommune
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 969 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 19.11.16 Politik
  Blå finanslov styrker politiet og fordobler straf for skydevåben

  Politiet skal have tilført nye kræfter til at løse opgaverne, og minimumsstraffen for ulovlig besiddelse af skydevåben skal fordobles. Med den netop indgåede finanslovsaftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti bliver sikkerheden styrket og trygheden øget.

 • 10.10.16 Politik
  Her er de 44 frikommuner - i otte netværk

  Regeringen har udpeget otte frikommunenetværk, der består af i alt 44 forskellige kommuner. De får i de næste fire år frihed til at afprøve nye ideer og løsninger i praksis.

 • 18.04.16 Velfærd
  Hvidovres første politikadetter starter til efteråret

  Kommunen underskriver aftale med Vestegnens Politi om samarbejde, der skal få udsatte unge på 12-15 år på ret kurs.

 • 21.01.16 Politik
  Byråd går på gaden i kampen for Middelfart Sygehus

  TIL KAMP MOD SPAREPLAN: Grænsen for centralisering er nået, mener borgmester Steen Dahlstrøm. Lørdag den 23. januar går han og kollegerne på gaden flere steder i kommunen for at samle underskrifter ind imod Region Syddanmarks spareplaner for Middelfart Sygehus. Et samlet byråd kalder planerne for ’penge ud af vinduet’.

 • 18.11.15 Politik
  Her er den nye politiaftale

  Regeringen har sammen med Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti indgået en aftale om politiets og anklagemyndighedens økonomi i perioden 2016-2019. Aftalen sikrer 1,9 mia. kr. ekstra til at løse de udfordringer, som dansk politi står over for i fremtiden.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige