Gæster

Gæster

Nørregade 7B, 1165 København K

Telefon: 31485030 Website: DenOffentlige.dk E-mail:

Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider.

Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed for medierne af afsenderen, udgives på denne profil.

Enhver afsender af en historie i denne profil har mulighed for at blive aktiv udgiver på DenOffentlige.

Blogs

 • Ups, talentudvikling forsvandt, derfor skal det tilbage
  23.02.17 Ledelse

  Der anes en tilbøjelighed til, at talentudvikling tænker i eksklusive udviklingsforløb for en elite af vandkæmmede, frembrusende og velklædte videnmedarbejdere med en direktør i maven. Men al erfaring viser, at man lærer mest på jobbet, så se talentudvikling på en ny måde, opfordrer Henrik Holt Larsen her.

 • Tvede sætter perspektiv på debatten om rige og fattige
  30.10.16 Velfærd

  Der er mange flere mennesker, der prøver rigdom, end man tror, skriver Lars Tvede i dette indlæg. Eksempelvis har 39 procent af amerikanerne prøvet at være blandt de 5 procent rigeste, og omvendt viser en analyse af de 400 rigeste amerikanere, at kun fire af dem havde været på listen i 16 år.

 • Skriver åbent brev til Løkke: Lad os prøve at forstå hinanden
  23.10.16 Politik

  Du siger ting, som er så langt fra virkeligheden på bunden, at vi ofte bliver chokerede. Men når du samtidig taler om den virkelige virkelighed skriger det på en reaktion. Det er som om du og dine ikke ved, hvordan den virkelige virkelighed rent faktisk er.

 • Jo, der findes Venligboere for socialt udsatte: Vi hedder Næstehjælperne
  19.08.16 Velfærd

  Den sociale modstandsbevægelse har fået et nyt medlem. Næstehjælpere, der supplerer vrede over reformer med omsorg for dem, de rammer. De fastholder protesten mod "reformer, der rammer urimeligt hårdt". To af Næstehjælperne fortæller her hvorfor.

 • Tvede: Så fik EU sin Martin Luther konfrontation
  24.06.16 Politik

  UK vælger Brexit. Lars Tvede, der har skrevet flere kritiske bøger om vestens indretning og tilstand, analyserer her situationen i et Europa i kritisk tilstand.

 • Copycat eller unikum? En svensk tillidsreform vokser frem
  08.06.16 Ledelse

  Begrebet tillid i ledelse vokser langsomt frem i Sverige, hvor en tillidsreform er ved at forme sig, skriver Lärke Johns i denne beretning.

 • Eksklusivt for dig: Læs et kapitel af bogen Bundfald
  13.05.16 Velfærd

  Eksklusivt for DenOffentlige's læsere får du her kapitel 6 fra Lisbeth Zornig Andersens og Mikael Lindholms debutroman Bundfald.

 • Niels Christian Barkholt: Satsmio til sverigesmodel er kun første skridt
  28.10.15 Velfærd

  Mange års indsats og hårdt arbejde er gået forud for den satspulje-aftale, der nu skaber et gennembrud for indsatsen på området for udsatte børn og unge. Men vi er kun lige begyndt, skriver næstformand i Socialrådgiverforeningen, Niels Christian Barkholt i en kommentar til satspulje-aftalen.

 • Åbent brev: Hvor er i henne nødhjælpsorganisationer?
  22.10.15 Politik

  De første dage var der meget medie opmærksomhed, men med tiden så forsvandt pressen og dagligdagen overtog. Alt imens der hver dag stadig kommer hundredvis af flygtninge, skriver frivillige Ilona Gondesen, og spørger hvor organisationer som Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp i nødhjælpsindsatsen til flygtninge, der kommer til eller rejser gennem Danmark.

 • Bo Smith Udvalgets anbefalinger: Kodeks, åbenhed og mere embedsværk
  21.09.15

  Vi har samlet anbefalingerne fra Bo Smith udvalget lige her.

 • Lad dem være som de er: Lokalpolitikere er de sidste sande amatører
  16.09.15 Ledelse

  Lad politikerne være glade amatører, der lærer hinanden op gennem klassik mesterlære, argumenterer Carsten Lê Madsen, der sammen med Ulrik Kjær gør op med en række myter i ny bog om kommunalpolitikere og deres rolle i det lokale demokrati.

 • Den travle socialrådgiver: Det handler om meget mere end kampen mellem krav og ressourcer
  03.09.15 Ledelse

  Socialrådgiverne er blevet eksemplet på, at fagligheden langsomt kvæles af systemiske hensyn og dokumentationskrav. Det skaber et alvorligt samfundsmæssigt problem, som både politikere og ledere bliver nødt til at adressere, skriver Vibeke Nielsen i dette kald på respekten for fagligheden og mennesker.

 • Bettina Post: Odense-sag starter vigtig debat om faglighed og økonomi
  26.08.15 Ledelse

  Det er ingen hemmelighed, at kommunerne skal spare. Ej heller at det også går ud over socialområdet, ikke mindst udsatte børn og familier. Nu er det så heller ingen hemmelighed, hvordan man gør det i Odense. Man lukker sager. Helst 180 af slagsen.

 • 10 egenskaber fremtidens omsorgspersonale ikke kan undvære
  08.06.15 Velfærd

  Omsorgsmedarbejdere bliver en mere skattet personalegruppe end nogensinde før, efterhånden som fremtiden bringer intelligente sundhedsdata, telemedicin, virtuelt plejepersonale, robotter der tørrer måsen på de gamle, går stuegang på hospitalet og holder øje med beboerne på værestedet. Den teknologiske udvikling tegner en radikal anderledes fremtid for omsorgspersonalet på blandt andet plejehjem, hospitaler og institutioner. Her er de egenskaber fremtidens omsorgspersonale ikke kan undvære i fremtiden.

 • Etisk råd advarer: Sundhedsmantra stigmatiserer og diskriminerer
  03.06.15 Politik

  "Det er uetisk at nægte at give behandling eller afkræve ekstra betaling for behandling på grund af adfærd eller levevis," skriver to medlemmer af Etisk Råd i denne advarsel mod at opspore raske danskere inden de teoretisk set kan udvikle bestemte sygdomme.

 • Torfing anmelder: Et lille syv-tal til regeringens nye pejlemærker for den offentlige sektor
  24.04.15 Ledelse

  Små nybrud på tillidsdagsorden og opgøret med NPM, men det ligner mest af alt et valgoplæg, skriver professor Jacob Torfing i en anmeldelse af de fem nye pejlemærker for den offentlige sektor.

 • Lovestorm fra Lolland blæser ud over Danmark
  22.04.15 Velfærd

  Lolland og Falster har rejst sig i protest mod TV2 programmet På Røven i Nakskov. Civilsamfundet vil selv fortælle, og sociale medier giver en praktisk mulighed for selv at gøre noget.

 • Hvor er politikerne? Skandale om patientdata spidser til
  22.03.15 Politik

  Rigsarkivet har i det skjulte fremsat en ændringsbekendtgørelse. Den skal med ikrafttræden den 24. marts 2015 give hjemmel til en arkivversion af de ulovlige patientdata fra DAMD-databasen. Hvis ikke kulturminister Marianne Jelved griber ind inden da, ender vores patientdata i Rigsarkivet.

 • Robotter yder service og omsorg
  10.10.14 Velfærd

  I bestræbelserne på at gøre tingene hurtigere og smartere investerer virksomheder og det offentlige i computer- og robotteknologi til en lang række forskellige formål. Især på ældreområdet finder robotterne vej i det offentlige. Adjunkt Jeppe Agger giver sammen med praktikant Asger T. Agger en status på, hvilke robotter der allerede er i brug og på vej.

 • Det offentlige skaber transparente borgere
  30.04.14 Infrastruktur

  Stater og store virksomheder bliver stadig mindre transparente, imens individet bliver mere og mere gennemsigtigt. Derfor er debatten om vores persondata ikke kun relevant for de overvågede kendte i Se og Hør. Når det offentlige opfordrer os til at dele personfølsomme oplysninger, fremmer staten en uheldig udvikling både for individet og demokratiet, mener Pernille Tranberg.

 • Fem grunde til at SU er en fiasko
  06.09.00 Velfærd

  SU bidrager til mere ulighed, dovne studerende og verdensrekord i alkohol blandt unge, skriver Tage Søndergård Kristensen og opfordrer til at lære af fejl, ikke fastholde dem.

Artikler

Navne

Cases

Pressemeddelelser

Kontaktpersoner