Garantifond afviser region: Send sagen i retten, hvis I er utilfredse

- Hvis man mener, at vores afgørelse er forkert, kan man indbringe sagen for domstolene, siger Louise Starup, kundechef til DR Fyn efter LG har afvist at betale løn til Bios-reddere.

Hvis Region Syddanmark er utilfreds med Lønmodtagernes Garantifonds afgørelse, så må regionen gå rettens vej. Det er meldingen fra fonden, efter at den i går afviste at dække udgifterne til ambulancereddernes løn efter Bios' konkurs i Region Syddanmark.

- Hvis man mener, at vores afgørelse er forkert, kan man indbringe sagen for domstolene. Forældelsesfristen i denne type sager er fem år fra, da garantifonden har truffet afgørelse, oplyser Louise Starup, kundechef til DR Fyn.

Lønmodtagernes Garantifonds begrundelse er blandt andet, at Region Syddanmark agerede ejer af virksomheden, før Bios gik konkurs, og at regionrådspolitikerne havde planlagt, hvad der skulle ske, såfremt Bios gik konkurs.

Dermed er der tale om en virksomhedsoverdragelse, som garantifonden ikke dækker udgifterne til.

Men den tankegang er ren skrivebordsvirkelighed, mener regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

- Vi kunne ikke bare sidde på hænderne og vente. Det ville i værste fald betyde, at ambulancerne skulle i garagen, og borgerne ikke kunne få hjælp. Det ville være dybt uansvarligt, og sådan fungerer den virkelige verden ikke, siger hun til DR Fyn.

Kritikken har Lønmodtagernes Garantifond ingen kommentarer til, men kundechefen oplyser, at man før i andre konkurser har afvist at dække krav, fordi der var sket en virksomhedsoverdragelse.

Region Syddanmark har endnu ikke taget stilling til, om sagen skal for en dommer, og Lønmodtagernes Garantifond har ikke kontaktet regionen endnu.

- Nu skal vi undersøgt sagen og gjort kravet i bodet op. Derefter kan vi drøfte situationen med vores rådgivere, siger Stephanie Lose (V) til DR Fyn.

Emneord: BIOS, OPS, Udbud, Offentligt privat samarbejde, Region Syddanmark, Lønmodtagernes Garantifond, Konkurs, Konkurser, Stephanie Lose, Louise Starup
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 929 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Kommentarer
 • 09.09.16 Willy
  Garantifond afviser region

  EU's TUPE lov gælder her og derfor er det ikke "Lønmodtagernes Garantifonds" der skal sagsøges men "Region Syddanmark" der skal sagsøges af lønmodtagerne hvis de ikke betaler løn.

 • 08.09.16 Jens Holm Møller
  Garantifondens afvisning

  Man fristes til at sige "Så ka de lære det" om regionen. En så vigtig funktion som ambulancetjeneste som bare skal løses, bør ikke privatiseres. Den burde løses af regionerne med tjenestemandsansættelse.

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 28.02.17 Ledelse
  Indkøbere: Dialog er en gevinst for alle

  Dialogen mellem leverandører og indkøbere er vigtig for samarbejdet om den offentlige sektors indkøb, siger indkøbernes forening, IKA, efter kritik af foreningens Årskonference.

 • 07.02.17 Politik
  Lejeaftale om Arena Fyn er sandsynligvis i strid med reglerne

  Odense Kommunes tillægsaftale om brugsretten til Arena Fyn fra oktober 2013 er sandsynligvis i strid med reglerne om støtte, fortælle kommunen i en pressemeddelelse.

 • 07.02.17 Infrastruktur
  Helsingør bygger nyt stadion

  ”Det gamle stadion er udtjent og derfor har et stort flertal i byrådet besluttet sig for et nyt stadion på Gl. Hellebækvej, hvor det var vigtigt for os og en stor ambition, at der også bliver taget hensyn til andre idrætsgrene og områdets karakter," siger borgmester Benedikte Kiær.

 • 02.02.17 Ledelse
  DI får anerkendelse for debat om konkurser

  IKA, Foreningen af offentlige indkøbere, tildeler Dialogpris 2017 til Dansk Industri. Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.

 • 02.02.17 Infrastruktur
  Danmarks første OPP-psykiatri-sygehusbyggeri i Vejle står klar

  Team OPP og Region Syddanmark kan nu indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle. De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige