Aalborg Kommune er blevet fri for ghettoer.
Det står klart efter torsdagens offentliggørelse af årets liste med ghettoområder i Danmark. Den viser nemlig, at Aalborg for første gang siden 2011 ikke er repræsenteret på listen.
Og det er vigtigt for kommunen, fortæller borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).
- Det er rigtig positivt, at Aalborg ikke længere har områder, der er på ghettolisten. Vi kan se, at de investeringer og indsatser, vi har sat i gang, har haft en helt klar effekt.
- Vi slipper fri af en stigmatisering og stempling af nogle af de boligområder, vi har, siger han.
Transport-, Bygnings- og Boligministeriets liste viser, at Aalborgs boligområder Sebbersundvej og Løvvangen ikke længere er på listen.
Sebbersundvej var på den første liste i 2010, hvor VK-regeringen og Dansk Folkeparti oprettede den, og kom på igen i oktober 2011. Løvvangen kom på i 2015.
Thomas Kastrup-Larsen er langt fra tilhænger af ghettolisten. Han ser den som et politisk værktøj, der hænger områder og folk ud.
Borgmesteren er dog stærkt tilfreds med, at kommunens arbejde har ført til, at boligområderne nu er taget af listen.
- Det er et langt sejt træk at få ændret tilstanden i de her boligområder. Det er noget, vi har arbejdet på i flere år, lyder det fra Kastrup-Larsen.
Boligforeningen Vanggården har arbejdet målrettet for, at Sebbersundvejs ghettostatus skulle ændres.
Formand Laila Thomsen beskriver torsdagens nyhed som "den bedste julegave".
- Jeg blev simpelthen så glad. Jeg kunne mærke, hvordan det boblede, fordi det er en afdeling, vi har arbejdet rigtig meget med, siger hun.
I boligområdet har der været mange personer på overførselsindkomst. Det har man nu gjort noget ved.
- Når vi får nye beboere ind, stiller vi et krav om, at den ene har en lønindtægt. Det kan godt have flyttet nogle procenter, siger Laila Thomsen.
I alt 25 boligområder er på 2016-udgaven af ghettolisten.
Ligesom de to Aalborg-områder er Præstebakken/Syrenparken i Esbjerg og Stærevej i København røget af listen.
/ritzau/