Gladsaxe får mere økologi uden at bruge flere penge

Et højere serviceniveau, mere økologi og bedre omkostningseffektivitet er resultatet af Gladsaxe Kommunes konkurrenceudsættelse af rådhusets madservice.

Gladsaxe Kommune har konkurrenceudsat madservice på kommunens rådhus. Det var ikke blot drift af kantinen, men også servicering af møder, arrangementer og kursusvirksomhed, der blev samlet i ét udbud.

Læs mere fra DI - Dansk Industri

Erhvervslivets brancefællesskab, DI, er redaktør for eget indhold på DenOffentlige.

Læs flere historier, forslag og oplæg fra DI her.

For Gladsaxe Kommune har kvaliteten i madservicen været afgørende, da valget faldt på Cheval Blanc Servicerestauranter. Derfor var det ikke prisen, der var det primære konkurrenceparameter, men derimod kriterier som produkt- og servicekvalitet, leveringssikkerhed og kreativitet. Endvidere har kommunen stillet krav om, at leverandøren skal have det økologiske bronzemærke, øge økologien i kontraktperioden og efter et halvt år fra kontaktopstart kunne leve op til kriterierne for en Svanemærket kantine.

- I vores udbud har vi lagt vægt på, at den private leverandør skal kunne levere mad af meget høj kvalitet, med fokus på økologi og med kompetencer til at kunne opnå Svanemærket på deres kantinetjeneste. Det har Cheval Blanc formået at levere. Det nye samarbejde har dermed indfriet kommunens høje krav og forventninger uden merudgifter i forhold til tidligere aftaler, siger Mette Olesen, servicechef, Gladsaxe Kommune.

Samarbejdet med Cheval Blanc har givet Gladsaxe Kommune et højere serviceniveau og et madudvalg, der opfylder kommunens krav om økologiske standarder. Det er netop på den baggrund, at Gladsaxe Rådhus nu har fået en Svanemærket kantine.

- Udbuddet i Gladsaxe viser, at forbedringer i kvalitet og service godt kan sikres, uden det behøver at trække mere på kommunens ressourcer. Desuden er det også almindelig sund fornuft at stille krav til andet end prisen – præcis som vi også gør, når vi handler ind som privatpersoner, siger Mette Rose Skaksen, branchedirektør, DI.

Emneord: OPS, Offentligt privat samarbejde, Dansk Industri, Konkurrenceudsættelse, Gladsaxe Kommune, Mette Rose Skaksen, Udbud, Indkøb, Kvmail2017
Dansk Industri på DenOffentlige.dk Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med dette udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder ...
Aktivitet: Artikler: 182 | Events: 2 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 16.11.17 Ledelse
  Innovationsminister iværksætter kulegravning af bureaukrati

  I 12 kommuner er der nu igangsat kulegravninger af bl.a. regler og dokumentationskrav på dagtilbuds- og ældreområdet. Kulegravningerne skal være med til at give medarbejderne mere tid til kerneopgaverne, siger ministre. Hent kommissorier her.

 • 10.11.17 Bæredygtighed
  3R Kontor vinder Grøn Indkøbspris 2017

  Torsdag uddeltes Grøn Indkøbspris ved konferencen Grønne Indkøb i Politik og Praksis. Prisen gik til 3R Kontor. 3R har udmærket sig ved at fremme et marked for genanvendte møbler for offentlige og private indkøbere og skabe fokus på cirkulær økonomi.

 • 08.11.17 Politik
  Erhvervsministeren vil fremme ansvarlige offentlige indkøb

  Hvis den offentlige sektor skal blive bedre til at lave ansvarlige offentlige indkøb, skal der gøres op med uklare krav til leverandørerne. Erhvervsministeren er nu gået i dialog med KL om at igangsætte en række initiativer på området.

 • 25.10.17 Velfærd
  DI: Tiltrængt fokus på borgernes frie valg

  Regeringen har i dag præsenteret sit udspil til at styrke og udvide borgernes frie valg. DI er tilfredse med, at regeringen skærper fokus på borgernes frie valg, som på flere områder i dag ikke fungerer godt nok.

 • 25.10.17 Infrastruktur
  Ny rapport: Letbanen bliver hovedstadens største vækstmotor

  32 mia. kroner i private investeringer, 36.500 nye arbejdspladser og 32.000 nye borgere. Nye tal peger på, at Hovedstadens Letbane forventes at blive en endnu bedre investering end først antaget, når den er anlagt i de Københavnske omegnskommuner.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige