Gymnasielærere giver bud på ny reform

15 gymnasieansatte fra hele landet giver undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) input til, hvordan fremtidens gymnasiereform skal se ud. Senere får eleverne også mulighed.

Ministeren har inviteret samtlige undervisere og ledere på gymnasieområdet til at deltage i et praktikerpanel, og ud af dem har man valgt 15.

De skal blandt andet komme med input til, hvordan en ny gymnasiereform skal løse udfordringen med, at et stigende antal unge vælger gymnasiet trods en svag faglig baggrund. Det skriver DR Sjælland.

Pernille Kaltoft er en af dem, der skal give sit bud på det. Hun underviser til daglig på HTX på Slotshaven Gymnasium i Holbæk, som er et teknisk gymnasium.

Her arbejder de med en praktisk tilgang til de meget teoretiske fag:


- Det gør, at svage elever synes, at det er spændende og får lyst til at arbejde løs og dermed bliver bedre. De dygtige elever kan udfolde sig i projekterne. Derfor synes jeg, det er en model, der kan bredes ud over de andre gymnasieformer, siger hun til DR Sjælland.

Når de ansatte har givet deres bud til ministeren, kommer turen til gymnasieeleverne, som også er blevet inviteret til at komme med input.

Alle landets elever kan søge om at deltage indtil på torsdag. Herefter bliver der udvalgt 10-12 elever, som skal deltage i en lukket chat med ministeren og et telefonmøde.

Regeringen ventes at komme med sit udspil til en gymnasiereform i løbet af foråret.

Emneord: Gymnasier, Gymnasieelever, Ellen Trane Nørby, Undervisningsminister
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1083 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 03.06.16 Politik
  Bredt forlig om gymnasiereform

  Reform af de gymnasiale uddannelser vil ruste Danmarks studenter til at møde de krav, der venter dem i deres videre uddannelse og tilværelse, og på et arbejdsmarked, der fremover stiller endnu større krav til den enkelte. Hent aftale teksten her.

 • 11.05.16 Ledelse
  Inklusionseftersyn: 96 procents målsætningen droppes

  Ekspertgruppen for inklusionseftersynet giver i dag deres afrapportering og anbefalinger til minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby. Hent rapport og info her.

 • 06.04.16 Velfærd
  Gymnasieudspil: Fra elev til studerende – klædt på til videre uddannelse

  Regeringen præsenterer i dag sit udspil til en reform af de gymnasiale uddannelser. Udspillet skal ruste de unge til fremtiden og styrke fagligheden, så de unge bliver bedre klædt på til at tage en videregående uddannelse.

 • 17.12.15 Ledelse
  Fagenes Festival: Elever kan dyste i folkeskolens fag

  Nu får skoleelever mulighed for at dyste i folkeskolens fag til Fagenes Festival. Med 10 millioner fra Undervisningsministeriet får grundskolen nu en fagfestival. Inspirationen kommer fra DM i Skills – de årlige Danmarksmesterskaberne i erhvervsuddannelsesfagene.

 • 11.11.13 Bæredygtighed
  Målrettet samarbejde skaber bæredygtig vækst i Nordjylland

  Perfekte bæredygtige rammer i passiv-huset Enghuset i Gistrup husede i dag Folketingspolitiker Ellen Trane Nørby og Rådmand Tina French Nielsen, som fik mulighed for at høre, hvordan samarbejde og målrettet rådgivning er med til at skabe bæredygtig vækst i det nordjyske erhvervsliv.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige