Foto: Hans Søndergaard

Hands-on kampagnen besøger København

100 skoleelever fra Hovedstadens folkeskoler besøgte Industriens Hus til et Hands-on arrangement og fik vakt deres interesse for erhvervsuddannelser.

Skoleelever fra Hovedstadsområdets folkeskoler besøgte Industriens Hus, da Hands-on kampagnen holdt et arrangement om erhvervsuddannelse. Unge, der er i gang med en erhvervsuddannelse, delte deres personlige erfaringer fra erhvervsskoler og lærlingeforløb.
 
- Jeg vidste ikke før arrangementet, hvad jeg ville efter folkeskolen, men nu vil jeg undersøge, hvad en erhvervsuddannelse kan bruges til. Jeg tror, at det er noget for mig, siger Karl Sixten Bjarnø, der går i 8. kl. på Oehlenschlægergades Skole. 
 
Erhvervsuddannelse giver tryghed 
Hands-on kampagnen har før besøgt skoler i Jylland, men nu turen kommet til skoleeleverne i Københavns og Nordsjællands folkeskoler. 
 
Industriteknikerlærling Rasmus Kiel Beck fra Tresu er en af de unge, der deler ud af sine erfaringer til arrangementerne.
- En erhvervsuddannelse giver mig tryghed, fordi jeg er stensikker på, at der er arbejde til mig, når jeg er færdig med min læretid. Men jeg kan også videreuddanne mig eller starte min egen virksomhed, siger han.
 
Det er afgørende, at flere unge begynder på en erhvervsuddannelse, ellers er der udsigt til mangel på faglærte i industrien i løbet af få år, har Arbejderbevægelsens Erhvervsråd tidligere beregnet. DI er sammen med Dansk Metal, 3F og HK om kampagnen Hands-on, der skal påvirke unge til at vælge en erhvervsuddannelse frem for gymnasiet.
Dansk Industri på DenOffentlige.dk Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med dette udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder ...
Aktivitet: Artikler: 166 | Events: 2 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 24.05.17 Velfærd
  Fællesskabsforening skal skabe nyt liv i byrum

  Ikast-Brande Kommune vil i samarbejde med borgerne i Bording og lokale erhvervsdrivende etablere en ny fællesskabsforening. Foreningen skal medvirke til, at der kommer flere aktiviteter og nye traditioner i Bordings nye byrum. Projektet, som løber over de kommende fire år, støttes økonomisk af Realdania.

 • 09.05.17 Velfærd
  Verdenskendt professor holder børne- og ungdomskonference i Danmark

  En af psykologiens fremmeste tænkere – skaberen af teorien om socialkonstruktionisme – professor Kenneth J. Gergen – er medarrangør, når Center for Skole og Læring, University College Sjælland i efteråret holder en stor konference om udsatte.

 • 08.05.17 Velfærd
  Aarhus største plejehjemsfirma går konkurs

  Aarhus Kommune gør alt for at hjælpe berørte borgere, efter at hjemmehjælpsfirmaet Hjemmehjælpen A/S er gået konkurs. Rådmand vil have speedet op på ældreministerens initiativer, som skal skabe større tryghed for de ældre.

 • 05.05.17 Velfærd
  Skolebørn finder narkolager i Otterup

  Elever fra en 3. klasse fandt et parti narko i buskads ved deres skole, oplyser Nordfyns Kommune i en pressemeddelelse. Glasset var delvist nedgravet og indeholdt et parti amfetamin.

 • 01.05.17 Velfærd
  Styrelse advarer psykiatrien: Indsats mod tvang går for langsom

  Den nye årsopgørelse for brug af tvang i psykiatrien viser, at det ikke går helt så hurtigt som forventet med at nedbringe brugen af tvang, samt at der er forskel i regionernes resultater. Hent årsopgørelsen her.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige