Foto: Nørlev Grundejerforening

Havet har spist sommerhusgrunden:Skal stadig betale skat

Der skal betales skat af hele grunden, selvom halvdelen er sunket i vandet.

DR Nordjylland fortæller, at Hjørring Kommune har opkrævet grundskyld hos flere sommerhusejere grundskyld for hele deres grund - selvom noget af grunden er gledet i havet.

Der findes ellers en lov, som gør det muligt for kommunerne at fritage sommerhusejerne for grundskyld, så talsmanden for lodsejerne ved Nørlev Strand, Christian Hartmann, er utilfreds med situationen:

- For loven er jo indrettet sådan, at man ikke skal betale skat af noget, man ikke har, siger han til DR Nordjylland.


Loven, der blev vedtaget sidste vinter, gør det muligt for kommunerne at fritage for eller nedsætte grundskylden tilbage til januar sidste år.

Og selvom Christian Hartmanns sommerhus først faldt i vandet i februar i år, så blev halvdelen af hans grund havets bytte som følge af stormene allerede i januar sidste år.

- Men der har man så fra kommunes side valgt at sige, at det først er når huset er faldet i vandet, at de vil gå ind og annullere grundskylden, siger Hartmann.

I en kommentar understreger formanden for teknik- og miljøudvalget i Hjørring, Ole Ørnbøl, at kommunen ikke er forpligtet til at betale grundskyld tilbage.

For ifølge ham er det lodsejerne, der skal sørge for at bevise, hvor meget af deres grund, der er forsvundet.

- Det vil sige, at det er grundejerne, der skal betale for en landmåler. Og så løber man jo den risiko, at det ikke giver så meget i erstatning, som det koster at få målt op, siger Ole Ørnbøl til DR Nordjylland.

Tidligere i år skred tre sommerhuse i havet på en uge ved Nørlev strand.

Emneord: Sommerhuse, Grundskyld, Hjørring Kommune, Vestkysten, Regelstyring
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1094 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 14.07.17 Politik
  Regeringen nedsætter landsbyudvalg

  Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har nedsat et udvalg, der skal sætte et fornyet fokus på landsbyernes fremtid, og hvordan de kan være levedygtige. Formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, er blandt medlemmerne.

 • 14.04.17 Politik
  Lempelse af sommerhuslov skaber aktivitet på landet

  Påsken er over os, og sommerhuse rundt i landet er blevet indtaget af feriefolket. Det er positivt for landdistrikterne, som oplever øget aktivitet og omsætning i de lokale butikker og restauranter, vurderer Landdistrikternes Fællesråd.

 • 10.10.16 Politik
  Her er de 44 frikommuner - i otte netværk

  Regeringen har udpeget otte frikommunenetværk, der består af i alt 44 forskellige kommuner. De får i de næste fire år frihed til at afprøve nye ideer og løsninger i praksis.

 • 19.12.14 Politik
  Hjørring, Holbæk, Odense og Aalborg bliver antidopingkommuner

  Kulturminister Marianne Jelved og minister for sundhed og forebyggelse Nick Hækkerup har udvalgt Hjørring, Holbæk, Odense og Aalborg Kommuner til antidopingkommuner i 2015 – 2017.

 • 04.11.14 Velfærd
  Bygge- og anlægsbranchen efterlyser unge, der vil have en erhvervsuddannelse

  Tingene kan hurtigt vende. Hvor der i nogle år var mangel på praktikpladser, hvis man startede på en erhvervsuddannelse i det vendsysselske, er virkeligheden i dag en anden. Vendsysselske virksomheder må se langt efter unge, der vil i lære, og som vil være med at til at sikre, vi har håndværkere nok til at løse morgendagens byggeopgaver.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige