Holst-skandalen: V-medlemmer kendte til spindoktor

Nye afsløringer i mail-kommunikationen afslører betydelig åbenhed om Ingemanns rolle i Holst valgkamp, skriver DR Fyn.

Regionspolitiker Bo Libergren (V) kendte til, at partifællen Carl Holst havde Christian Ingemann som personlig assistent, og at Ingemann hjalp Holst i sin valgkamp. Det viser interne mails, som DR Syd er i besiddelse af.

Ledelseskrisen i Region Syd

Siden Carl Holst (V) forlod posten som mangeårig formand for Region Syddanmark er skeletterne væltet ud af skabene. En decideret ledelseskrise folder sig ud for borgerne, og slagsmålene mellem de politiske fløje spidser til mens sag efter sag blottes. 

Læs de væsentligste historier i sagen her

Blandt andet viser en mail, at Bo Libergren sendte gode ideer til Carl Holsts valgkamp, og Christian Ingemann var med i den DR Fyn har forelagt oplysningerne for en række både blå og røde politikere i regionsrådet, og fælles for dem er, at de er chokerede.

Thies Mathiasen fra Dansk Folkeparti hæfter sig ved, at det er foregået for næsen af alle i regionshuset i Vejle.

- Det er skræmmende, hvis Bo Libergren og andre har vidst, at Christian Ingemann var ansat i hjertet af Region Syddanmark til at føre valgkamp for Carl Holst – og så for skatteborgernes penge, siger han til DR Fyn.

- Det chokerer mig, at Bo Libergren ikke har sagt noget. Endnu værre er det, at han direkte har været på mails med Carl Holst og Christian Ingemann. Det ryster mig, siger Karsten Uno Petersen (S) til DR Fyn.

Hverken Enhedslisten eller SF ikke dog overraskede. Vibeke Syppli Enrum (Ø) kalder både regionsråd og direktionsgangen i Region Syddanmark pilrådden.

Partierne DF, LA, S, Enhedslisten og SF er dog enige om, at de interne mails nu skal undersøges, så det kan afdækkes, hvor stort Bo Libergrens kendskab til Christian Ingemann har været.

DR Fyn har forsøgt at indhente en kommentar fra Bo Libergren (V), men han er ikke vendt tilbage.

Emneord: Carl Holst, Bo Liberbren, Christian Ingemann, Region Syddanmark
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 933 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.02.17 Infrastruktur
  Danmarks første OPP-psykiatri-sygehusbyggeri i Vejle står klar

  Team OPP og Region Syddanmark kan nu indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle. De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten.

 • 08.12.16 Velfærd
  Region Syddanmark i den absolutte europæiske elite inden for sund og aktiv aldring

  Flere års målrettet satsning og indsats inden for sundheds- og velfærdsinnovation placerer Region Syddanmark i en international elite. Det vil betyde nye arbejdspladser i regionen, lyder det fra udvalgsformand.

 • 09.02.16 Politik
  Sønderjyske borgmestre står sammen om sygehus

  Borgmestrene i fire sønderjyske kommuner sender fælles høringssvar til Region Syddanmark om besparelserne på sundhedsområdet. De vil bl.a. redde Tønder Sygehus.

 • 21.01.16 Politik
  Byråd går på gaden i kampen for Middelfart Sygehus

  TIL KAMP MOD SPAREPLAN: Grænsen for centralisering er nået, mener borgmester Steen Dahlstrøm. Lørdag den 23. januar går han og kollegerne på gaden flere steder i kommunen for at samle underskrifter ind imod Region Syddanmarks spareplaner for Middelfart Sygehus. Et samlet byråd kalder planerne for ’penge ud af vinduet’.

 • 07.04.15 Ledelse
  Ny strategi for de syddanske styrker

  Syddanmark har gode muskler at spille med, når det gælder områderne bæredygtig energi, sundheds- og velfærdsinnovation, turisme og design. Og det er dem, der skal løfte de kommende års udfordring med at skabe flere arbejdspladser og vækst i det syddanske.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige