Hun skal gøre danske fødevarer verdenskendte

Det nyoprettede Fødevarepartnerskab får adresse på Axelborg og direktøren kommer fra en stilling som chefkonsulent i Dansk Industri.

Lise Walbom begyndte den 1. marts på jobbet som administrerende direktør for Fødevarepartnerskabet, der skal gøre Danmark verdenskendt som et førende fødevareland.

Første opgave for Fødevarepartnerskabets direktør Lise Walboms bliver at etablere et sekretariat med fire til seks medarbejdere, der skal promovere Danmark som fødevareland. Sekretariatet får til huse på Axelborg i København, men indtil lokalerne er klar til indflytning, sidder Lise Walbom i Miljø- og Fødevareministeriets departement på Slotsholmen 12 i København.

DenOffentlige vil være dit medie

DenOffentlige er public service på markedsvilkår. Vi får ingen mediestøtte og er stadig gratis for læserne.

Prøv os! Bestil vores nyhedsbrev - og få automatisk artikler, debat og konstruktiv viden om velfærdssamfundet.

- Det er gratis 

 

Lise Walbom kommer fra en stilling som chefkonsulent i Dansk Industri, og hun glæder sig til at samarbejde med hele fødevareklyngen om profilering af Danmark som førende fødevareland og sikre, at de dygtigste talenter vil arbejde i den danske fødevareklynge.

Lise Walbom er 45 år og uddannet agronom på Den Kongelige veterinær- og Landbohøjskole (KVL) og har ligeledes en diplomuddannelse i ledelse.

Fakta om partnerskabet

 • Det nye Fødevarepartnerskab er aftalt i Fødevare- og landbrugspakken fra december 2015 mellem Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti.
 • Det er et privat partnerskab, der skal arbejde for hele den danske fødevareklynge efter samme model som State of Green, der arbejder for at øge eksporten af grøn teknologi.
 • Partnerskabet tegnes af en bestyrelse, der består af Arla, Danish Crown, DLG, Carlsberg, NNF, DI, Landbrug & Fødevarer, Miljø- og Fødevareministeriet, Erhvervsministeriet og Udenrigsministeriet.  Øvrige bidragsydere til Fødevarepartnerskabet er Novozymes, Chr. Hansen, FOSS, Royal Greenland, DLF Trifolium og Danish Agro. Formand for bestyrelsen er Torben Ladegaard, der er tidligere topchef i FOSS.
 • I Fødevarefortællingen har parterne vurderet, at der er et potentiale for at øge eksporten med 30-50 mia. kroner og skabe 10.000-15.000 arbejdspladser i fødevareklyngen sammenlignet med 2012.
 • Parterne bag Fødevare- og landbrugspakken har afsat 20 mio. kroner til partnerskabet i en periode på fire år. De private virksomheder og organisationer skal bidrage med et tilsvarende beløb.
 • Fødevarefortællingen har afsæt i Vækstplan for Fødevarer, der er en aftale fra april 2014 mellem den daværende SR-regering, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti.
Emneord: Fødevarepartnerskabet, Lise Walbom, OPS, Offentligt privat samarbejde, Partnerskaber, Eksportstrategi, Vækst, Fødevareerhvervet, Axelborg, Landbrug og Fødevarer, 060317
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 922 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.17 Velfærd
  Det indre marked har givet Danmark en økonomisk gevinst på 100 mia. kr.

  Ny rapport vurderer, at Danmarks deltagelse i det indre marked giver gevinster i form af 5 % højere BNP og en årlig merindtægt på ca. 65.000 kr. for en gennemsnitsfamilie.

 • 07.02.17 Politik
  Lejeaftale om Arena Fyn er sandsynligvis i strid med reglerne

  Odense Kommunes tillægsaftale om brugsretten til Arena Fyn fra oktober 2013 er sandsynligvis i strid med reglerne om støtte, fortælle kommunen i en pressemeddelelse.

 • 07.02.17 Infrastruktur
  Helsingør bygger nyt stadion

  ”Det gamle stadion er udtjent og derfor har et stort flertal i byrådet besluttet sig for et nyt stadion på Gl. Hellebækvej, hvor det var vigtigt for os og en stor ambition, at der også bliver taget hensyn til andre idrætsgrene og områdets karakter," siger borgmester Benedikte Kiær.

 • 02.02.17 Ledelse
  DI får anerkendelse for debat om konkurser

  IKA, Foreningen af offentlige indkøbere, tildeler Dialogpris 2017 til Dansk Industri. Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.

 • 02.02.17 Infrastruktur
  Danmarks første OPP-psykiatri-sygehusbyggeri i Vejle står klar

  Team OPP og Region Syddanmark kan nu indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle. De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige