Hver tredje nyledig er på dagpenge et år efter

Ny kortlægning af arbejdsløse i Danmark, som AE har foretaget, viser at 50 procent af de nyledige er i arbejde ét år efter, de er blevet ledige, og 31 procent er fortsat på dagpenge - blandt de ufaglærte var det kun godt 43 procent, der var kommet i job, mens det gælder for knap 55 procent af de nyledige med en lang videregående uddannelse.

Det danske arbejdsmarked har gennem de seneste år oplevet markante stigninger i ledigheden og flere personer står i dag uden arbejde. De seneste tal for arbejdsløsheden viste, at der er 160.500 ledige i Danmark.

I denne analyse ser vi på, hvad nyledige dagpengemodtagere laver op til ét år efter, at de er trådt ind i ledighedskøen.

Hvis vi ser på de nylediges arbejdsmarkedsstatus 13 uger efter, var knap 37 procent i lønmodtagerbeskæftigelse, mens der var knap 54 procent på dagpenge. Et år efter var 50 procent i lønmodtagerbeskæftigelse, mens godt 31 procent modtog dagpenge.

Når man opdeler de nyledige på uddannelse, er det især blandt de ufaglærte nyledige, at færrest er i job ét år efter. Blandt de ufaglærte er godt 43 procent i lønmodtagerbeskæftigelse ét år efter, mens det gælder for knap 55 procent af de nyledige med en lang videregående uddannelse.

Færrest ældre og kvinder er i job
På aldersgrupper, er der en tendens til, at ældre i større grad modtager dagpenge ét år efter. Hvor det er godt 25 procent af de under 30-årige, der modtager dagpenge ét år efter, drejer det sig om knap om 39 procent af de 50-54-årige og 43 procent af de 55-59-årige.

Blandt de 60-64-årige er det ”kun” knap 29 procent, der modtager dagpenge, men det hænger sammen med, at godt 33 procent er overgået til efterløn og godt 8 procent er overgået til gruppen.

Hvis vi ser på de nyledige opdelt på køn, er omkring 31 procent af både mændene og kvinderne, der modtager dagpenge ét år efter. Der er flest mænd i lønmodtagerbeskæftigelse ét år efter. Hvor knap 53 procent af mændene er i lønmodtagerbeskæftigelse, drejer det sig om godt 46 procent af kvinderne.

Geografisk er der andelene for, hvor mange der kommer i job, højest i mange af de jyske kommuner. Omvendt er det på den københavnske vestegn, Fyn og Lolland-Falster, at der er færrest, der et år efter le-dighed igen er i job.

Læs analysen

 

Emneord: Ledige, Arbejdsløse, AE, Ufaglærte, Dagpenge, Ledighedskøen
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1111 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 15.12.16 Velfærd
  OECD: Danmark kan gøre mere for at hjælpe udsatte ledige

  Ifølge en ny OECD-rapport bør Danmark øge dagpengedækningen for lavtuddannede og lavtlønnede arbejdstagere og forbedre den hjælp, der står til rådighed for disse som en del af en række reformer, der skal hjælpe afskedigede arbejdstagere med at komme hurtigere tilbage i arbejde.

 • 13.04.15 Infrastruktur
  Analyse: Togfonden kan give 28.000 nye arbejdspladser

  En ny rapport om behovet for arbejdskraft som følge af Togfonden viser, at de store jernbaneinvesteringer kan skabe nye arbejdspladser svarende til over 28.000 årsværk. Op til 24.000 årsværk kan blive besat af dansk arbejdskraft, og det er 4.000 flere end hidtil antaget.

 • 18.11.14 Velfærd
  Jobformidlingen er tilbage

  Den personlige jobformidling forsvandt med kommunalreformen. Men nu er den tilbage i Tønder Kommune

 • 13.11.14 Velfærd
  Indsatsen mod social dumping styrkes markant

  Brud på danske regler om ordentlige arbejdsvilkår er et alvorligt problem i Danmark. Derfor er regeringen, SF og Enhedslisten enige om at opruste i kampen mod social dumping med finanslovsaftalen for 2015. I alt afsættes der 120 millioner kroner til indsatsen i 2015-2018.

 • 11.11.14 Velfærd
  Ledige skal selv booke møder med jobcentret

  Fra 12. november får dagpengemodtagerne i Aabenraa Kommune mulighed for selv at booke tid til deres samtaler via "Min side" på jobnet.dk. Ordningen er afprøvet i en periode, og nu gør Jobcenter Aabenraa som en af landets første kommuner ordningen permanent for dagpengemodtagere

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige