Johan Schlüter Advokatfirma scorede millioner på påstået svindelselskab

Et selskab, der er i centrum for beskyldninger om svindel for op til 100 mio. kr., har været helt afgørende for økonomien i det københavnske Johan Schlüter Advokatfirma (JSA).

Det viser Finans’ gennemgang af regnskabsmateriale fra advokatfirmaet og Slagelse-virksomheden Registrering Danmark, der indtil for nylig havde samme ejerkreds: advokat Johan Schlüter, advokat Lars Halgreen og advokat Susanne Fryland. Susanne Fryland

Tv- og filmproducenter hævder sig snydt for Copydan-penge, som JSA har fået millioner for at forvalte.

Lars Halgreen og Johan Schlüter har placeret hele ansvaret hos Susanne Fryland og Registrering Danmark, hvor administrationen i praksis blev håndteret.

Nu viser det sig, at Registrering Danmark gennem de seneste år har betalt store millionbeløb til advokatfirmaet, der netop nu er i alvorlig økonomisk krise. I 2012 købte Registrering Danmark således en goodwillpost af advokatfirmaet for 35 mio. kr., og alene i 2014 købte Registrering Danmark advokatbistand hos JSA for 12 mio. kr.

Lars Halgreen, der er registreret direktør i JSA, afviser, at der er foregået noget odiøst, og han fastholder, at Susanne Fryland er ansvarlig for affæren. Dette har Susanne Fryland tidligere bestridt.

Juraprofessor på Aalborg Universitet Lars Bo Langsted kalder oplysningerne interessante, men tilføjer, at de ikke nødvendigvis har strafferetlig betydning.

Emneord: Johan Schluter Advokatfirma, Svindel, Bedrageri, Filmstøtte, Susanne Fryland, Johan Schlüter, Lars Halgreen
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1344 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 19.01.18 Ledelse
  Kommune tester 31.000 unges forhold til deling af nøgenbilleder

  31.000 unge i alderen 16-24 år bliver nu bedt om at svare på spørgsmål om, hvad de mener om eks. hævnporno, deling af nøgenbilleder og profilhacking i Odense Kommune. Resultaterne af spørgeskemaundersøgelsen skal bruges til indsatser, som kan give de unge en sund digital adfærd, hvor de tænker over konsekvenserne, inden de trykker på del-knappen.

 • 12.01.18 Ledelse
  Husk de nye takster, når du udbetaler løn i 2018

  Har du ansatte på lønningslisten, er der en række ting, du skal være opmærksom på ved årsskiftet. Som det er tilfældet hvert år, er der en stribe takster, der ændrer sig i det nye år. Du skal også være sikker på at få placeret feriepengene rigtigt.

 • 09.01.18 Ledelse
  Årets business case undersøgelse: Gevinsterne halter stadig!

  Gevinstrealisering halter stadig i virksomhederne. Men flere - også offentlige virksomheder - erkender, at en business case er vigtig, viser året business case undersøgelse.

 • 01.09.17 Bæredygtighed
  Energistyrelsen politianmelder ti isoleringsselskaber for bedrageri

  Energistyrelsen har politianmeldt ti isoleringsselskaber for bedrageri. Selskaberne har alle udført hulmursisolering hos boligejere med støtte fra energispareindsatsen. Styrelsen har derudover pålagt syv energiselskaber at trække energibesparelser tilbage i 28 sager om hulmursisolering.

 • 28.11.12 Politik
  Enhedslisten vil sortliste byggefirma

  Enhedslisten vil rydde op i byggebranchen og udelukke firmaer som Pihl & Søn fra offentlige opgaver i København. Forslaget stilles i Borgerrepræsentationen torsdag.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige