Kærkommen konkurs: Strid om ansvar for medarbejderne

Da plejefirmaet Kærkommen gik konkurs overtog Hjørring Kommune arbejdet med at pleje kommunens ældre . Men det skulle de ikke have gjort.

For nu mener Lønmodtagernes Garantifond, at Hjørring Kommune reelt har overtaget virksomheden - og derfor skal betale, hvad de tidligere Kærkommen-ansatte har tilgode i løn.

Men Hjørring Kommune nægter at have overtaget virksomheden - så tidligere ansat Kristine Gjedde kan se frem til at skulle vente mange måneder på at juristerne og måske til sidst retten afgør, hvem der skal betale.

Det fortæller DR Nordjylland.

- Det kom jo som et chok for mig i går, da jeg fandt ud af, at afgørelsen fra LG er, at de ikke vil udbetale nogen løn. Nu står jeg i en økonomisk klemme, som jeg ikke rigtig kan overskue, hvordan jeg kommer ud af, siger Kristine Gjedde, der altså mangler 134.000 kroner i løn, feriepenge og pension.

Kristine Gjedde og familien har hele tiden håbet på en hurtig løsning. Faktisk var de allerede før påske sat i udsigt, at der ville komme en afgørelse fra LG. Men det kom ikke.

- Så vi har brugt, hvad vi har af opsparing, kassekredit og vi har sågar også lånt lidt af børnenes opsparing, som vi har sat til side til dem, siger Kristine Gjedde.

Kristine Gjedde er ikke berettiget til A-kasse, da hun har været ansat i Kærkommen i under et år, og før det var hun selvstændig.

- Vi føler lidt, at vi er taget som gidsler i forhold til, at vi jo egentlig bare har passet vores arbejde, siger hun.

Kristine Gjedde er ikke ene om at være utilfreds med afgørelsen fra Lønmodtagernes Garantifond. Hjørrings borgmester, Arne Boelt, er rasende. For LG's afgørelse om, at Hjørring har overtaget virksomheden holder ikke, mener han

- Den afgørelse er helt ude i hampen, siger Arne Boelt.

Hjørring kommunes eneste kontakt til Kærkommen var at få at vide, hvem af de konkurs-ramte ældre, der her og nu skulle sikres personlig pleje.

- Hvis det koster kommunen penge, så må det være slut med privatisering af personlig pleje, mener Arne Boelt.

Det er ikke i alle kommuner, at LG ikke vil dække lønnen. I blandet andet Brønderslev samt fire sjællandske kommuner har de ansatte fået dækket lønnen.

Emneord: OPS, Offentligt privat samarbejde, Kærkommen, Hjørring Kommune, Virksomhedsoverdragelse, Lønmodtagernes Garantifond, Arne Boelt
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 929 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 07.02.17 Politik
  Lejeaftale om Arena Fyn er sandsynligvis i strid med reglerne

  Odense Kommunes tillægsaftale om brugsretten til Arena Fyn fra oktober 2013 er sandsynligvis i strid med reglerne om støtte, fortælle kommunen i en pressemeddelelse.

 • 07.02.17 Infrastruktur
  Helsingør bygger nyt stadion

  ”Det gamle stadion er udtjent og derfor har et stort flertal i byrådet besluttet sig for et nyt stadion på Gl. Hellebækvej, hvor det var vigtigt for os og en stor ambition, at der også bliver taget hensyn til andre idrætsgrene og områdets karakter," siger borgmester Benedikte Kiær.

 • 02.02.17 Ledelse
  DI får anerkendelse for debat om konkurser

  IKA, Foreningen af offentlige indkøbere, tildeler Dialogpris 2017 til Dansk Industri. Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.

 • 02.02.17 Infrastruktur
  Danmarks første OPP-psykiatri-sygehusbyggeri i Vejle står klar

  Team OPP og Region Syddanmark kan nu indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle. De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten.

 • 12.01.17 Politik
  Regeringen igangsætter servicetjek af offentlige erhvervsaktiviteter

  Private virksomheder skal ikke udsættes for ulige konkurrence fra offentlige myndigheder. Det er regeringens holdning, at det offentlige ikke skal bevæge sig ind på private markeder og udføre opgaver, der ligger langt ud over det offentliges kerneområde.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige