København fortsætter med helbredstjek til flygtninge

Københavns Kommune vil også fremover tilbyde alle flygtninge et tjek af sundheden, selv om KL og regeringen har afskaffet det obligatoriske helbredstjek. Det vil styrke integrationen, siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF).

De 335 flygtninge, som København skal modtage i 2016, vil alle få tilbudt et helbredstjek. Det ligger fast efter Borgerrepræsentationen i dag er blevet enige om fordelingen af de overskydende midler fra sidste års budget.


Det er sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen, som står bag forslaget om, at Københavns Kommune skal fortsætte med helbredstjekket, og hun er glad for opbakningen fra de øvrige partier.

”Nu vil alle flygtninge i København få tilbudt et tjek af sundheden, og det er hamrende vigtigt for integrationen. Vi ved, at mange flygtninge har psykiske traumer og har en større risiko for sygdomme som for eksempel diabetes, og det skal helbredstjekket være med til at opdage i tide. Et godt helbred både fysisk og psykisk er helt afgørende for at komme ud på arbejdsmarkedet og få en god start i Danmark,” siger Ninna Thomsen.

Fakta om aftalen
Forhandlinger om de overskydende midler fra sidste års budget kaldes for overførselssagen. I år blev der forhandlet om 585,1 mio. kr. – heraf blev der i alt afsat 54,5 mio. kr. til flygtningeindsatsen. Det forventes, at udgifterne pr. helbredstjek vil ligge på 2000 kr.

Emneord: Flygtninge, Helbredstjek, Integration, Ninna Thomsen, Københavns Kommune
Københavns Kommune på DenOffentlige.dk Københavns Kommune
Aktivitet: Artikler: 57 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 14.09.17 Infrastruktur
  Her er vinderne på boligmarkedet

  En opgørelse over hussalget i de seneste 25 år viser, at der er store forskelle på, i hvilke kommuner den årlige fortjeneste har været størst for dem, der solgte i 2016. I top 10 finder vi både Lolland, Rødovre og Samsø.

 • 19.04.17 Velfærd
  København: Markerer 10 år med kræftcenter

  Hvert år bliver omkring 1000 københavnere henvist til Center for Kræft & Sundhed København, som er blandt de førende i Danmark inden for kommunal kræftrehabilitering. I denne uge er det 10 år siden, at centret slog dørene op for første gang.

 • 07.04.17 Bæredygtighed
  Fire gange hyldest til godt sprog

  Sprogprisen.dk 2017 gik til Domstolsstyrelsen, Gentofte Hospital, Nordsjællands Politi og Københavns Kommune

 • 01.03.17 Politik
  Seksbyerne til Folketinget: Giv kommunerne frie hænder

  Beskæftigelsesområdet har brug for en gennemgribende forenkling, hvis kommunerne skal levere en hurtig og effektiv indsats. Så enkelt er budskabet, når Aarhus og resten af 6-byerne onsdag d. 1. marts har foretræde for Folketingets beskæftigelsesudvalg.

 • 16.01.17 Politik
  Borgmester: Medarbejdere skal selv bestemme deres arbejdstid

  ”Vi er i forskellige livssituationer på forskellige tidspunkter i vores liv, og det smitter naturligt af på, hvor meget vi har mulighed for eller lyst til at arbejde. Det skal en arbejdsplads kunne imødekomme,” siger Ninna Thomsen, der er sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige