København har fundet ny direktør for socialforvaltningen

Kommunen har været i Social- og Indenrigsministeriet for at hente afløseren for Anette Laigaard, der efter ni år som administrerende direktør har valgt at gå på pension.

Nina Eg Hansen kommer fra en stilling som afdelingschef i Social- og Indenrigsministeriet, hvor hun har ansvaret for det samlede socialpolitiske område. 

Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune har torsdag aften formelt godkendt, at Nina Eg Hansen bliver ny administrerende direktør pr. 1. marts 2016.


”Jeg er utrolig glad for, at Nina har takket ja til stillingen. Vi har dermed sikret os en af landets tungeste kapaciteter på det sociale område. København er igen blevet kåret til verdens bedste by at bo i, men det er ikke alle, der har en plads i fællesskabet. Jeg er overbevist om, at Nina med hendes store faglige indsigt er den rette til at løfte opgaven. Samtidig har hun et solidt kendskab til den kommunale virkelighed og til Københavns DNA, hvilket er helt afgørende for at lykkes med opgaven,” siger socialborgmester Jesper Christensen (S). 

Nina Eg Hansen er 43 år og uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet. Hun begyndte sin karriere som direktionssekretær i Danmarks Naturfredningsforening i 1999 og skiftede siden spor til socialområdet og Socialministeriet, hvor hun i en årrække var kontorchef med ansvar for en række sociale områder. I 2010 blev hun børne- og kulturdirektør i Ringsted Kommune. Der var hun frem til 2012, hvor hun blev direktør i Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold med ansvar for det samlede socialpolitiske område. Med regeringsskiftet flyttede opgaven og Nina Eg Hansen tilbage til Social- og Indenrigsministeriet, hvor hun fungerer som afdelingschef. 

”Jeg har søgt jobbet, fordi jeg i den sociale indsats ser unikke muligheder for at give mennesker med særlige behov et værdigt liv og en plads i fællesskabet. København er landets største kommune. Derfor har København en særlig rolle og en naturlig forpligtigelse til at gå forrest i indsatsen for at skabe de rigtige løsninger,” siger Nina Eg Hansen.

”Jeg går til opgaven med ydmyghed, stolthed og høje ambitioner om, at den sociale indsats skal gøre en forskel. Jeg går også til opgaven med den tilgang, at hvis vi skal skabe markante resultater for borgerne, så er det helt centralt at inddrage alle involverede parter – ikke mindst borgerne selv.”

Nina Eg Hansen afløser Anette Laigaard, der efter ni år som administrerende direktør har valgt at gå på pension.

Emneord: Nina Eg Hansen, Socialforvaltningen, Københavns Kommune, Anette Laigaard
Københavns Kommune på DenOffentlige.dk Københavns Kommune
Aktivitet: Artikler: 57 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Kommentarer
 • 24.02.16 Nick Allentoft, chefredaktør & stifter
  Georg Opstrup Nielsen

  Tak for dit skarpe blik. Da smilene også havde lagt sig her, rettede vi sprogknuderiet, så det står mere klart nu.
  Bh
  Nick

 • 24.02.16 Georg Opstrup Nielsen
  København har fundet ny direktør...

  Når man læser under-overskriften, tænker man, at i er blevet vittige...Annette Leigaard er gået på pension - i Social- og Indenrigsministeriet...
  Det er først efter at have læst artiklen, som slet ikke handler om Annette Leigaard, at man forstår, at man har fundet hendes efterfølger i Social- og Indenrigsministeriet...
  I har min tilladelse til IKKE at vise denne kommentar...

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 14.09.17 Infrastruktur
  Her er vinderne på boligmarkedet

  En opgørelse over hussalget i de seneste 25 år viser, at der er store forskelle på, i hvilke kommuner den årlige fortjeneste har været størst for dem, der solgte i 2016. I top 10 finder vi både Lolland, Rødovre og Samsø.

 • 19.04.17 Velfærd
  København: Markerer 10 år med kræftcenter

  Hvert år bliver omkring 1000 københavnere henvist til Center for Kræft & Sundhed København, som er blandt de førende i Danmark inden for kommunal kræftrehabilitering. I denne uge er det 10 år siden, at centret slog dørene op for første gang.

 • 07.04.17 Bæredygtighed
  Fire gange hyldest til godt sprog

  Sprogprisen.dk 2017 gik til Domstolsstyrelsen, Gentofte Hospital, Nordsjællands Politi og Københavns Kommune

 • 01.03.17 Politik
  Seksbyerne til Folketinget: Giv kommunerne frie hænder

  Beskæftigelsesområdet har brug for en gennemgribende forenkling, hvis kommunerne skal levere en hurtig og effektiv indsats. Så enkelt er budskabet, når Aarhus og resten af 6-byerne onsdag d. 1. marts har foretræde for Folketingets beskæftigelsesudvalg.

 • 16.01.17 Politik
  Borgmester: Medarbejdere skal selv bestemme deres arbejdstid

  ”Vi er i forskellige livssituationer på forskellige tidspunkter i vores liv, og det smitter naturligt af på, hvor meget vi har mulighed for eller lyst til at arbejde. Det skal en arbejdsplads kunne imødekomme,” siger Ninna Thomsen, der er sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige