Kommunalvalg: Hovedstadspolitikerne vil tale om børn, folkeskole og ældre

Politik

30/10/2017 11:03

Nick Allentoft

- Politikerne tænker simpelthen koldt og kynisk: Hvor er der en masse vælgere, som vi kan få i tale? Og så er der de tre klassiske emner, der popper op. Og det er skole, daginstitutioner og ældreområdet, siger Roger Buch om den kommende valgkamp.

Ældremad, pædagognormeringer og klassestørrelser i folkeskolen.
Det er emner, der kommer i fokus når politikerne i hovedstadsområdet taler i de næste tre uger frem til kommunalvalget, skriver DR P4 København.
En rundspørge, som 355 kommunalpolitikere i hovedstadsområdet har svaret på, viser nemlig, at politikerne ser daginstitutioner, folkeskole og ældre, som de vigtigste emner.

Følg KV17 og RV17 på temasiderne

Vi samler alle væsentlige historier om Kommunalvalget 2017 og Regionsrådsvalget 2017 på disse temasider: KV17 / RV17

Især folkeskolen, som i de sidste mange år har gennemgået en stor udvikling, er topscorer - og sådan er det også i Frederiksberg kommune, hvor partiet Venstre især vil fokusere på daginstitutioner og folkeskolen. Blandt andet fordi, at antallet af børnefamilier er steget i kommunen.
- Frederiksbergs demografi har ændret sig over de seneste par år og dermed ændrer den politiske dagsorden sig også. Vi følger meget naturligt borgerne i vores bys dagsorden, fortæller gruppeformand for Venstre på Frederiksberg, Marlene Barkhus, til DR P4 København.

Det samme billede ser man i Høje Taastrup, hvor det dog er ældrepolitik, man fra socialdemokratisk side vil satse på.
- Der bliver flere ældre og de ældre kommer til at leve længere, dermed kommer det helt automatisk til at fylde mere. Men også fordi, at det er mennesker, som ofte er i en sårbar situation. Og derfor er det, specielt for os politikere, også vigtigt, at vi er specielt opmærksomme på sådan et område, siger Peter Faarbæk, der er spidskandidat for Socialdemokraterne i Høje Taastrup, til DR P4 København.

Ifølge kommunalforsker ved Danmarks Medie og Journalisthøjskole Roger Buch, så er emnerne som ældre og børn ikke tilfældige. Det er et udtryk for, at politikerne er bevidste om, hvor man kan høste mange stemmer.
- Politikerne tænker simpelthen koldt og kynisk: Hvor er der en masse vælgere, som vi kan få i tale? Og så er der de tre klassiske emner, der popper op. Og det er skole, daginstitutioner og ældreområdet, siger Roger Buch.
Roger Buch nævner andre vigtige områder for kommunerne, som ikke kommer på dagordenen i samme grad som skole, børn og ældre. Det er blandt andet handicapområdet, kultur og integration. Og årsagen er ifølge Roger Buch klar.
- Det er ikke et område, hvor der er mange vælgere, man kan gribe fat i, siger han.

Mest Læste

Annonce