Kommuner vil udlicitere anbringelser af handicappede

En række kommuner forsøger at skabe mere konkurrence om en række sociale tilbud.

16 kommuner er gået sammen om at udarbejde et udbudsmateriale, som omfatter pladser på døgninstitutioner og opholdssteder. Det sker i indkøbsfællesskabet FUS.

Det skriver Information lørdag.

DenOffentlige vil være dit medie

DenOffentlige er public service på markedsvilkår. Vi får ingen mediestøtte og er stadig gratis for læserne.

Prøv os! Bestil vores nyhedsbrev - og få automatisk artikler, debat og konstruktiv viden om velfærdssamfundet.

- Det er gratis 

 

Den samlede pris for udbuddet bliver op til 500 millioner kroner, alt efter hvor mange kommuner, der er gået med i det endelige udbud.

- Hvis der er et område, hvor kommunerne køber rigtig mange ydelser uden for eget regi hos private leverandører, så er det på det sociale område, siger Erik Kjærgaard Andersen, koncerndirektør i Holbæk Kommune, der har stået i spidsen for arbejdet med det nye udbud.

- Men det er ikke et område, vi har været tilbøjelige til at udsætte for konkurrence. Vi køber nærmest fra sag til sag.

- Nu vender vi det om, og ved at lave nogle større aftaler i fællesskab forsøger vi at gøre det mere gennemskueligt for borgeren, hvad det koster.

EU's konkurrencedirektiv har tidligere undtaget det sociale område, men som følge af en lovændring sidste år er det nu muligt for kommunerne også at indføre konkurrence på det sociale område.

Det nye forsøg er nødvendigt, mener formand for Kommunernes Landsforening, Martin Damm (V), der hæfter sig ved, at området er vokset som økonomisk belastning for kommunerne.

- Det har været et meget svært område at styre, og man har forsøgt mange ting. For eksempel har vi allerede Tilbudsportalen, hvor man kan se priserne, siger Martin Damm.

- Nu forsøger vi noget andet. For der findes nogle grumme eksempler på, hvad man har givet for pladser, uden at der kom specielt meget ud af det. 

- Jeg tror da også, de fleste organisationer, der repræsenterer de udsatte borgere, vil sige: Jo mere vi betaler for meget, jo mindre har vi at gøre godt med.

/ritzau/

 

 

Emneord: Udbud, Offentligt privat samarbejde, Indkøb, Specialiserede socialområde, Økonomi på socialområdet, Socialpolitik, KL, Kommunernes Landsforening, Martin Damm, Holbæk Kommune, Erik Kjærgaard Andersen, Socialudbud, De Private Sociale Tilbud, 090117
Ritzau på DenOffentlige.dk Ritzaus Bureau har i mere end 100 år haft en helt særlig rolle i det danske samfund. Men bureauet er hverken kongeligt eller ”officielt”. Siden etableringen i 1866 har Ritzaus Bureau været privat...
Aktivitet: Artikler: 5241

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 28.02.17 Ledelse
  Indkøbere: Dialog er en gevinst for alle

  Dialogen mellem leverandører og indkøbere er vigtig for samarbejdet om den offentlige sektors indkøb, siger indkøbernes forening, IKA, efter kritik af foreningens Årskonference.

 • 07.02.17 Infrastruktur
  Helsingør bygger nyt stadion

  ”Det gamle stadion er udtjent og derfor har et stort flertal i byrådet besluttet sig for et nyt stadion på Gl. Hellebækvej, hvor det var vigtigt for os og en stor ambition, at der også bliver taget hensyn til andre idrætsgrene og områdets karakter," siger borgmester Benedikte Kiær.

 • 02.02.17 Infrastruktur
  Danmarks første OPP-psykiatri-sygehusbyggeri i Vejle står klar

  Team OPP og Region Syddanmark kan nu indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle. De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten.

 • 12.01.17 Politik
  Regeringen igangsætter servicetjek af offentlige erhvervsaktiviteter

  Private virksomheder skal ikke udsættes for ulige konkurrence fra offentlige myndigheder. Det er regeringens holdning, at det offentlige ikke skal bevæge sig ind på private markeder og udføre opgaver, der ligger langt ud over det offentliges kerneområde.

 • 13.12.16 Infrastruktur
  En ringvej og to fjordforbindelser i spil til OPP

  Når der fremover skal bygges nye veje, tunneller, broer m.v. skal pensionskasser, lokale og private investorer i langt højere grad aktiveres, mener Ole Birk Olesen, der er transport-, bygnings- og boligminister.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige