Kontanthjælpsloft: København afsætter penge til de hårdest ramte

Politikerne afsætter pulje til at støtte de borgere, der bliver hårdest ramt af kontanthjælpsloftet.

Der er en hjælpende hånd på vej til de kontanthjælpsmodtagere, der bliver ramt af kontanthjælpsloftet i Københavns Kommune.

Som en del af budgettet for næste år er der aftalt en fireårig pulje på 22 millioner kroner. Puljen skal støtte de københavnere, som står til at blive ramt af regeringens kontanthjælpsloft, skriver DR København.

Pengene skal gå til at hjælpe økonomisk pressede borgere, der på grund af loftet ikke har råd til helt nødvendige udgifter som for eksempel tandlæge, briller, medicin eller flytning.


- Når man har så få penge, som man har på de her fattigdomsydelser, er det ikke muligt at finde pengene i husholdningsøkonomien, og der kan kommunen så støtte op, siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) til DR København.

Det bliver sagsbehandlere, der skal vurdere kontanthjælpsmodtagernes ansøgninger om støtte . Det er en model, kommunen tidligere har taget i brug.

- Man har tidligere haft en pulje til hjælp i særlige tilfælde. Vi har gode erfaringer med, at man laver en konkret vurdering fra sag til sag, siger Ninna Thomsen til DR København.

I Københavns Kommune står mere end 3500 borgere til at blive ramt af kontanthjælpsloftet. Den københavnske hjælpepulje er en del af kommunens budgetaftale, som alle partierne på Københavns Rådhus har været enige om at indgå.

Emneord: Kontanthjælpsloft, Kontanthjælpsmodtagere, Københavns Kommune, Ninna Thomsen
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1184 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 14.09.17 Infrastruktur
  Her er vinderne på boligmarkedet

  En opgørelse over hussalget i de seneste 25 år viser, at der er store forskelle på, i hvilke kommuner den årlige fortjeneste har været størst for dem, der solgte i 2016. I top 10 finder vi både Lolland, Rødovre og Samsø.

 • 19.04.17 Velfærd
  København: Markerer 10 år med kræftcenter

  Hvert år bliver omkring 1000 københavnere henvist til Center for Kræft & Sundhed København, som er blandt de førende i Danmark inden for kommunal kræftrehabilitering. I denne uge er det 10 år siden, at centret slog dørene op for første gang.

 • 07.04.17 Bæredygtighed
  Fire gange hyldest til godt sprog

  Sprogprisen.dk 2017 gik til Domstolsstyrelsen, Gentofte Hospital, Nordsjællands Politi og Københavns Kommune

 • 01.03.17 Politik
  Seksbyerne til Folketinget: Giv kommunerne frie hænder

  Beskæftigelsesområdet har brug for en gennemgribende forenkling, hvis kommunerne skal levere en hurtig og effektiv indsats. Så enkelt er budskabet, når Aarhus og resten af 6-byerne onsdag d. 1. marts har foretræde for Folketingets beskæftigelsesudvalg.

 • 16.01.17 Politik
  Borgmester: Medarbejdere skal selv bestemme deres arbejdstid

  ”Vi er i forskellige livssituationer på forskellige tidspunkter i vores liv, og det smitter naturligt af på, hvor meget vi har mulighed for eller lyst til at arbejde. Det skal en arbejdsplads kunne imødekomme,” siger Ninna Thomsen, der er sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige