Kost- og Ernæringsforbundet

Kost- og Ernæringsforbundet

Holmbladsgade 70, 2300 København S

Telefon: 3163 6600 Website: kost.dk E-mail:

Kost & Ernæringsforbundet er fagforening og interesseorganisation for kost-, ernærings- og sundhedsfaglige mennesker.
 
Forbundet forhandler løn og arbejdsvilkår, rådgiver om arbejdsliv og karriere, giver juridisk bistand og personlig rådgivning om løn og ansættelsesforhold. Forbundet varetager medlemmernes interesser på arbejdsmarkedet og i samfundet. Medlemmerne arbejder med sundhedsfremme og forebyggelse, ledelse, behandling samt professionel mad- og måltidsforplejning i både den offentlige og den private sektor.
 
Medlemmerne spiller en afgørende rolle i velfærdssamfundet – både for den enkelte borgers sundhed, trivsel og livskvalitet og for folkesundheden. De forskellige uddannelser og arbejdsopgaver er bundet sammen af et stærkt professionsfagligt fællesskab, der bygger på fælles værdier, erfaringer og faglige normer. 
 
Læs mere om forbundet og medlemmerne på kost.dk og facebook.com/forbundet

Blogs

Artikler

 • Få nye medarbejdere godt ombord
  12.01.17 Ledelse

  Ledelse: Det tager seks måneder at få en ny medarbejder godt om bord i organisationen og arbejdet. Prioriterer man det, er engagementet og loyaliteten større. Og medarbejderen smutter ikke lige igen, siger ekspert Christian Harpelund.

 • Ledere: En bevidst investering at tage godt imod nye medarbejdere
  11.01.17 Ledelse

  Susanne Nygaard Jensen og Pernille Hougaard Nørbak fra Kolding Kommune og Aalborg Universitetshospital introducerer sjældent nye medarbejdere, så rutinerne er lidt rustne, men viljen til at udvikle er stor.

 • Fra klinisk diætist til social diætist
  29.12.16 Velfærd

  Klinisk diætist Susanne Bakmann er blevet mere rummelig i de år, hun har arbejdet på Tangkær. I de tværfaglige drøftelser ved Sundhedstjekket giver alle lidt køb på deres faglighed − til de udsatte borgeres bedste.

 • Sund fornuft i sundhedstjek
  21.12.16 Velfærd

  Forebyggelse: Færre piller, lavere BMI, øget velvære og færre indlæggelsesdage. Metoden Sundhedstjekket på det socialpsykiatriske bosted Tangkær napper en bid af oversygeligheden og overdødeligheden hos psykisk syge.

 • Puljepenge kræver, at man tænker ud af boksen
  19.12.16 Ledelse

  Ideerne er mange, når det handler om at udvikle de offentlige kost-, ernærings- og sundhedstilbud gennem projekter, men kræver ressourcer - både i beskrivelsen, i projektperioden og i at forankre projekterne til drift.

 • Penge fra puljer skaber udvikling
  19.12.16 Ledelse

  Ledelse: Når budgetter og ressourcer er bundet i drift, skal pengene til udvikling og innovation på det kost, ernærings- og sundhedsfaglige område skaffes gennem puljemidler. Og det er næsten som at finde en nål i en høstak.

 • Ledere der lykkes har syv kompetencer til fælles
  05.12.16 Ledelse

  En offentlig leder skal kunne noget andet i dag for at lykkes end for ti år siden. Det viser undersøgelsen "Ledere der lykkes 2" fra Væksthus for Ledelse, som kortlægger syv kompetencer hos ekstraordinært dygtige offentlige ledere.

 • Mød Mona og Kirsten - to ledere der lykkes
  05.12.16 Ledelse

  Mona Carøe Jensen er cheføkonoma på Regionshospital Randers, som netop har fået det økologiske spisemærke i guld. Og Kirsten Holst har i 35 år stået i spidsen for ældremaden i Hjørring Kommune – med succes. Hør, hvordan og hvorfor.

 • Jeg kobler faglig viden med humanitær indsats
  09.11.16 Velfærd

  Profil: ADL-træning med uledsagede flygtningebørn og -unge på et asylcenter er et drømmejob for Karina Mulvad Jensen, der brænder for at hjælpe sine medmennesker.

 • Forskning: Selskabet til maden er ikke det vigtigste
  31.10.16 Velfærd

  Ny forskning viser, at selskab til maden er ikke det vigtigste. Men det er vigtigt at have indflydelse på måltidet, viser et projekt fra Aarhus universitet, der har undersøgt de ældres ønsker.

 • Europæisk arbejdsmiljøuge: Sikre og sunde arbejdspladser for alle
  27.10.16 Ledelse

  I denne uge er det Europæisk Arbejdsmiljøuge og en af talrige anledninger til at tage temperaturen på arbejdsmiljøet. Så tag en snak med din kollega, tillidsrepræsentant og leder om det fysiske og psykiske arbejdsmiljø.

 • Flere jobber fra projekt til projekt
  27.10.16 Politik

  Unge og nyuddannede går i stadig højere grad fra projekt til projekt, nogle frivilligt, andre fordi der ikke er fast job at få, viser nye tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Læs, hvordan tre kostfaglige har fundet vej ind på arbejdsmarkedet.

 • En mentor styrker lederen
  28.09.16 Ledelse

  I et mentorprogram for yngre ledere får både mentor og mentee udbytte. Den erfarne får genopfrisket og spejlet sin ledelsesviden, mens den nytiltrådte tvinges til at formulere sine udfordringer og får adgang til coaching, siger ekspert.

 • Forebyggelse: Værdig ældrepleje sikres gennem mad og ernæring
  26.09.16 Velfærd

  Kommunerne har fået en milliard kroner til at sikre en værdig alderdom, hvor underernæring ikke begrænser livskvaliteten. Det kræver øget fokus på screening og ernæringsvejledning, men der ser ikke ud til at blive ansat mere kostfagligt personale.

 • Nudging: Et puf til et bedre arbejdsmiljø
  22.08.16 Ledelse

  Nudging kan bruges til at rydde forhindringer af vejen i det daglige arbejde og dermed få medarbejderne til at gøre mere af det rigtige. Det mindsker kompleksiteten, nedbringer stress og fremmer trivslen.

 • Skolemad er en del af skolen
  17.08.16 Velfærd

  Skolen kan give eleverne et medansvar for deres egen sundhed ved at lade dem få fingrene i bolledejen. Kost- og ernærings- faglige kan bidrage til maddannelsen ved at involvere børnene i skolens mad og måltider.

Pressemeddelelser

 • Maddag for 18.000 børn: Mad kan meget mere end at mætte
  13.09.16 Velfærd

  Stor maddag samler 18.000 vuggestue- og børnehavebørn om det samme frokostmåltid. Fordi ”mad kan meget mere end at mætte”. Det er budskabet for Maddag 2016, som Kost & Ernæringsforbund står bag sammen med FOA og seks andre organisationer.

Kontaktpersoner

 • Mette Jensen,