KV17: Fem af otte borgmestre melder klar til kamp i Syd- og Sønderjylland

Borgmestre og spidskandidater er ved at køre sig i stilling til næste års kommunalvalg, skriver DR Syd.

Der er lidt over halvandet år til næste kommunalvalg, men arbejdet med at finde borgmesterkandidater er i fuld gang. Det skriver DR Syd.

Fem af de otte syd- og sønderjyske borgmestre melder sig nu klar til at genopstille efter en rundringning foretaget af DR. De resterende, Venstreborgmestrene Egon Fræhr, Johnny Søtrup og Laurids Rudebeck, er stadig i tænkeboks.


Borgmestrene er så tidligt ude, fordi kommunalvalget, udover at være en kamp mellem partier, også er en kamp mellem kandidater. Det fortæller kommunalforsker Ulrik Kjær.

- Hvis der er en intern kamp i partiet først, så står partiet ikke så samlet udadtil. Men det er også der, at partiforeningen får sendt et signal til vælgerne om, at man vil noget med partiet, siger Ulrik Kjær.

En af dem, der var i intern kamp ved seneste kommunalvalg, er borgmester i Haderslev Hans Peter Geil. Han stiller sig gerne til rådighed som borgmesterkandidat igen.

- Min bestyrelse har spurgt, og jeg har selvfølgelig sagt, at jeg gerne genopstiller. Jeg mener slet ikke, at vi er i mål endnu, siger Hans Peter Geil.

I de otte kommuner i det syd- og sønderjyske er Venstre og Socialdemokraterne langt i processen de fleste steder og klar med en spidskandidat i løbet af i år. Kun Venstre i Esbjerg og partierne på Fanø vælger først borgmesterkandidat næste år.

Emneord: KV17, Region Syddanmark, Borgmestre, Spidskandidater, Borgmesterpost
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 972 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.02.17 Infrastruktur
  Danmarks første OPP-psykiatri-sygehusbyggeri i Vejle står klar

  Team OPP og Region Syddanmark kan nu indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle. De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten.

 • 08.12.16 Velfærd
  Region Syddanmark i den absolutte europæiske elite inden for sund og aktiv aldring

  Flere års målrettet satsning og indsats inden for sundheds- og velfærdsinnovation placerer Region Syddanmark i en international elite. Det vil betyde nye arbejdspladser i regionen, lyder det fra udvalgsformand.

 • 09.02.16 Politik
  Sønderjyske borgmestre står sammen om sygehus

  Borgmestrene i fire sønderjyske kommuner sender fælles høringssvar til Region Syddanmark om besparelserne på sundhedsområdet. De vil bl.a. redde Tønder Sygehus.

 • 21.01.16 Politik
  Byråd går på gaden i kampen for Middelfart Sygehus

  TIL KAMP MOD SPAREPLAN: Grænsen for centralisering er nået, mener borgmester Steen Dahlstrøm. Lørdag den 23. januar går han og kollegerne på gaden flere steder i kommunen for at samle underskrifter ind imod Region Syddanmarks spareplaner for Middelfart Sygehus. Et samlet byråd kalder planerne for ’penge ud af vinduet’.

 • 07.04.15 Ledelse
  Ny strategi for de syddanske styrker

  Syddanmark har gode muskler at spille med, når det gælder områderne bæredygtig energi, sundheds- og velfærdsinnovation, turisme og design. Og det er dem, der skal løfte de kommende års udfordring med at skabe flere arbejdspladser og vækst i det syddanske.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige