"Det er ikke altid kvinder får den typiske smerte lokaliseret bag brystbenet, men ofte mere ukarakteristiske symptomer som for eksempel svimmelhed, kvalme eller almindelig mathedsfornemmelse eller bare indtrykket af, at noget er helt galt," siger formand for Hjerteforeningen, Henrik Steen Hansen

Kvinder ved ikke nok om hjerteproblemer

Kvinder mangler viden om hjerteproblemer. Symptomerne på en blodprop i hjertet afhænger af, om du er mand eller kvinde. Men de færreste kvinder har styr på, hvordan man spotter hjerteproblemer.

- Det er et forholdsvis stort problem, siger formand for Hjerteforeningen, Henrik Steen Hansen til P4 Trekanten.

- Det er ikke altid kvinder får den typiske smerte lokaliseret bag brystbenet, men ofte mere ukarakteristiske symptomer som for eksempel svimmelhed, kvalme eller almindelig mathedsfornemmelse eller bare indtrykket af, at noget er helt galt, siger han.

En rundspørge lavet af YouGov for Hjerteforeningen viser at kun en tredjedel af kvinderne forbinder eksempelvis svimmelhed og koldsved med hjertet.


Christian Holm fra Falck i Region Syddanmark forklarer, at det er vigtigt at kende symptomerne, så man kan reagere hurtigt.

- Hvis man har en symptomer på en blodprop i hjertet og ikke reagerer i tide, så kan man jo i værste tilfælde få et hjertestop af det, siger han til P4 Trekanten.

Hvert år får tre tusind fem hundrede danskere hjertestop uden for hospitaler, men kun ti procent overlever.

Henrik Steen Hansen fra Hjerteforeningens efterlyser mere oplysning på området.

- Det er specielt i forhold til kvinder, at der er et stort behov for information og oplysning.

Emneord: Hjerteforeningen, Falck, Blodprop
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1030 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 24.05.17 Velfærd
  Fællesskabsforening skal skabe nyt liv i byrum

  Ikast-Brande Kommune vil i samarbejde med borgerne i Bording og lokale erhvervsdrivende etablere en ny fællesskabsforening. Foreningen skal medvirke til, at der kommer flere aktiviteter og nye traditioner i Bordings nye byrum. Projektet, som løber over de kommende fire år, støttes økonomisk af Realdania.

 • 20.08.15 Velfærd
  Nye tal: Over én million danskere tager hjertemedicin

  Aldrig har så mange danskere taget hjertemedicin. I alt tager 1,3 million danskere på 35 år eller derover medicin mod hjertekarsygdomme.

 • 05.09.14 Infrastruktur
  Falck klager over ambulanceudbud i Region Syddanmark

  Falck ønsker at få en vurdering fra Klagenævnet for Udbud af udbudsresultatet i Region Syddanmark og har derfor indleveret en klage til nævnet

 • 24.01.14 Velfærd
  Ny undersøgelse: Intet fald i rygere sidste år

  90.000 danskere kæmper lige nu med at kvitte tobakken, men andelen af dagligrygere er ikke faldet det seneste år. Flere bruger e-cigaretter. Mindre end halvdelen af danskerne ved, at rygning kan give kræft andre steder end i lungerne, og hver fjerde ved ikke, at rygning er årsag til blodpropper.

 • 29.08.13 Velfærd
  Bedre og billigere velfærd til borgerne

  Overalt i Danmark går virksomheder og det offentlige sammen om at udvikle nye services og produkter til borgerne. Nu kommer værktøjskassen – OPIguide.dk – der kan gøre dette samarbejde langt mere effektivt. Virksomheder som Falck har allerede godt udbytte af et sådant forløb til at udvikle nye tilbud. Et andet projekt skal give psykiatriske patienter bedre og sikrere senge.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige