LA-minister om fattige: Brug kræfterne på hjælp frem for målemetoder

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll giver ikke meget for ny fattigdomsstatistik.

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har regnet sig frem til, at antallet af fattige i Danmark er fordoblet fra 2002 og til 2015.

Tallene stemmer imidlertid ikke overens med virkeligheden, mener økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA).

Han mener, at regnemetoden tegner et forvansket billede af dagens Danmark.


- Jeg synes, at det er helt forkert at sige, at der er mere end 44.000 fattige i Danmark. Det er en grov fornærmelse mod verdens fattigste at påstå det.

- Folk, der lever på en dansk kontanthjælp er jo ikke fattige. De er arbejdsløse, der skal have noget at beskæftige sig med, siger Ammitzbøll.

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd bruger Thorning-regeringens definition af fattigdom fra 2013.

Den siger, at når man i tre år har haft en indkomst, der ligger 50 procent under medianindkomsten, så er man fattig. Den køber Simon Emil Ammitzbøll dog ikke.

- Med en sådan relativ fattigdomsgrænse vil der helt automatisk være flere, der bliver kaldt fattige, når der er nogle, der bliver rigere i et hurtigere tempo end dem.

- Hvis man havde haft en anden skala, der tog udgangspunkt i absolutte tal, ville man formentlig have haft en flad udvikling.

- Det viser jo, at det her redskab er fuldstændigt uanvendeligt, siger ministeren.

Han hæfter sig også ved, at cirka hver fjerde i statistikken er udlændinge, der er kommet hertil fra ikke-vestlige lande.

- Jeg synes, at det er godt, at vi ikke sender et signal om, at Danmark ikke skal være socialkontor for resten af verden.

- Det er et af de problemer, der har været i udlændingepolitikken i generationer, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Han mener, at venstrefløjen bør bruge mindre energi på sådanne statistikker og i stedet forsøge at hjælpe til med at løse de sociale problemer, der ligger til grund for dem.

- Det er interessant at få flere ud af hjemløshed, stofmisbrug og arbejdsløshed i stedet for at bruge krudt på ubrugelige målemetoder, siger han.

/ritzau/

Emneord: Fattigdom, Fattigdomsgrænse, Fattige børn og unge, Simon Emil Ammitzbøll, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Statistik, 190417
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6106

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige